početak GRADSKAINFO Фалсификати

Фалсификати

od nedelja
832 pregleda

POLICIJA SRBIJE

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожеги одузели су 10 новчаница од 2.000 динара и једну новчаницу од 100 евра за које се сумња да су фалсификоване и поднели су кривичне пријаве против мушкарца из Ужица, мушкарца из Пожеге и жене из Ивањице, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела фалсификовање новца.
Након пријаве власника две трговинске радње и једног бутика из Пожеге да су у пазару приметили новчанице од 2.000 динара за које сумњају да су фалсификати, полиција је код мушкарца из Ужица, претресањем стана, пронашла новчаницу истог серијског броја као и у радњама. Од осумњиченог су одузета и два кућишта рачунара за које се сумња да су коришћена у извршењу кривичног дела.
Полиција је од Пожежанина одузела пет новчаница од 2.000 динара лоше израде и квалитета, након што је покушао да купи робу фалсификованим новцем у једном маркету у Пожеги.
Након пријаве раднице спортске радње из Пожеге да је једна женска особа у тој радњи ставила у оптицај лажну новчаницу од 100 евра, полиција је идентификовала жену из Ивањице као осумњичену и саслушала је.
О догађајима су обавештени тужиоци Основног јавног тужилаштва у Ужицу и Основног јавног тужилаштва у Пожеги.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.