početak GRADSKA Фантастични резултати КУД Ваљонице бакра

Фантастични резултати КУД Ваљонице бакра

od nedelja
605 pregleda

kud valjaonice bakra 3

ДЕЧИЈИ АНСАМБЛ ОСВОЈИО ДРУГО МЕСТО!
КУД Ваљонице бакра и Ваљонице алуминијума ИМПОЛ СЕВАЛ АД – Севојно ове године има једну од најуспешнији сезона у својој шездесет једногодишњој историји!
Ансамбли КУД-а, што дечији, што први, на свим својим наступима побрали су само најбоље критике и комплименте, а било је и неких значајнији награда, чиме је школа фолклора сврстана у једну од најбољих у Србији!

kud valjaonice bakra 2

23. и 24. априла у Краљеву је одржан дечији фестивал фолклора “Златни сунцокрети”, на којем је учешће узео старији дечији ансамбл КУД Ваљонице, узраста 11-13 година и у јакој конкуренцији 37 дечијих ансамбала са територије целе Србије освојио 2. место!
7. и 8. маја у Ваљеву је одржан 16. фестивал дечијег фолкора “Златни опанак”, на којем су учешће узели сви дечији ансамбли КУД-а, као и припремни ансамбл!

kud valjaonice bakra

Наравно, малишани су оправдали сво уложено време, рад и труд и у две од три категорије (8-10 и 13-16 година) узели прво место и Златни опанак! А припремни ансамбл од 13-16 година је уједно одбранио и прво место које је освојио на прошлом фестивалу!

kud valjaonice bakra 4

КУД Ваљаонице даље наставља са вредним радом и припремама завршног концерта, који ће се одржати 11. јуна у Хали спортова у Великом парку, где ће се приказати сви чланови од школе фолклора, до првог ансамбла и ветеранске секције! У гостима ће им бити пријатељи из КУД-а Младост из Љубљане и КУД-а Стеван Мокрањац из Беча.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.