početak GRADSKA Поново ради ангио сала!

Поново ради ангио сала!

od nedelja
565 pregleda

КО ПРЕЖИВИ ПРИЧАЋЕ
Ужичка болница је саопштила да поново ради ангио сала. Такође, од пре неколико дана поново ради скенер. Сада чекамо да нас обавесте да поново ради магнетна резонанца. Према најавама из болнице и то би требало да буде ускоро.
Директор Здравственог центра др Милош Божовић и директорка Опште болнице Ужице др Јелена Раковић Радивојевић нису били у могућности да нам директно дају изјаве због заузетости, али нам је у сусрет изашла ПР ове установе Данијела Васиљевић.
– У петак, 16. децембра, коначно је отклоњен квар у ангио сали, а од понедељка је почео редован рад у њој. Ангио сала није била у функцији од 15. јула. Разлог због чега се чекало оволико дуго је тендер. На први тендер се јавио само један понуђач, и он није умео да отклони квар, па смо морали да распишемо други… Та процедура око расписивања тендера и одабир траје дуже, па смо зато оволико чекали да проради ангио сала – образложила је Данијела.
Када је реч о скенеру и магнетној резонанци портпарол Здравственог центра каже:
– Магнетна резонанца и скенер нису радили од 15. новембра. Скенер је поправљен пре неколико дана. Проблем је што је жиро-рачун Здравственог центра у блокади већ две године, па смо морали да нађемо начин како да обезбедимо новац. Поправка је коштала 3,3 милиона динара са ПДВ-ом. Од тога је један део, од 300.000 динара, обезбедила општина Пожега, а било је ту више спонзора, а један део новца је дало и министарство здравља. Што се тиче магнетне резонанце она још не ради, јер чекамо из увоза да нам стигне део. Наручили смо га још пре три седмице, али никако да стигне.
Jош je додала да детаљније информације о свему овоме, али о другим темама, можемо разговарати са директором Здравственог центра на конференцији за новинаре, која ће бити одржана идуће седмице.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.