početak GRADSKAINFO Где су инвестиције?

Где су инвестиције?

od nedelja
675 pregleda

snp užice virijević ristanović

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ
Повереништво Српске народне партије у Ужицу је на конференцији за новинаре изнела низ критика на рачун рада локалне власти. Владимир Ристановић, члан повереништва СНП Ужице, рекао је да је град чист, да се релативно успешно одржава инфраструктура, мада увек може боље. Критиковао је што у граду нема никаквих инвестиција, као и то да нису завршене започете инвестиције.
– Неке инвестиције су започете још у прошлом мандату, попут вртића на Пори, за који се већ четврту годину за редом издвајају средства из буџета, а који још увек није завршен. Инвестиција у привреди готово да не постоје, запостављени су пољопривреда и туризам. Буџетом за 2016. годину сав новац који је предвиђен за туризам и пољопривреду се троши за подмиривање редовних трошкова, па зато питамо градску власт због чега су ове две гране запостављене? – казао је Ристановић.
Осврнуо се на нова задуживања градског буџета у 2016. години у висини од 200 милиона динара и распродаји парцела која су у власништву града од 180 милиона динара, а како је рекао, да се од тих пара ни динар неће уложити у потенцијалне инвестиције и развој привреде, већ ће отићи да подмиривање редовних расхода (плата, кредити).
Владан Виријевић, председник повереништва СНП Ужице, предложио је да се формира регионално предузеће аеродром, где би оснивачи биле општине из Златиборског округа, како би се реализовао пројекат аеродром Поникве у цивилне сврхе. Он је рекао да би тражили помоћ и од Владе Републике Србије, а цео би пројекат коштао око 5 милиона динара.
– Омогућавањем авионског превоза робе и путника, увећала би се атрактивност региона за инвеститоре, а самим тим, привукао би се већи број туриста у нашем крају, који има доста природних потенцијала – Тара, Мокра гора, Златибор, Дрина и друго – рекао је Виријевић и изразио наду да ће Министарство саобраћаја имати разумевања и подржати изградњу крака Коридора 11 према Златибору.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.