početak AKTUELNO Феноменалан одзив деце

Феноменалан одзив деце

od nedelja
1,9K pregleda

deda mraz coca cola u užicu6

„КОКА-КОЛА КАРАВАН“ У УЖИЦУ
У понедељак, 21. јануара, са почетком у 17 сати, у Ужицу, на Градском тргу, након Београда, Сомбора, Новог Сада и Ваљева, пред око 1.000 грађана, гостовао је “Кока-кола караван“. По нашим сазнањима, у претходном месту боравка „Кока-кола каравана“, у Ваљеву, скупљено је 4.000 књига. Књиге, које су прикупљене у Ужицу, биће предати Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду, као и Дому за незбринуту децу у Ћуприји.
Разговарали смо са Деда Мразом, који је, специјално за ову прилику, стигао из Лапоније, возећи ирвасе са златним роговима. На питање шта је донео деци из Финске и Шведске, односно Лапоније, Деда Мраз је, специјално за „Ужичку недељу“, казао:
– Донео сам много радости, много слика, које ћу направити заједно са њима, а они су донели књиге, које ћу поклонити деци у домовима за децу без родитељског старања, да она знају да неко мисли и на њих за време празника.
Да ли је овај камион био довољно велики и за књиге и за поклоне?
– Морао сам да нађем још простора, али, обезбедио је деда још простора за све књиге, као и све другаре који су данас дошли у Ужице.
Колико књига си скупио до сада?
– Овај камион је био препун. У једном моменту сам имао проблем где те све књиге да ставим. Тачан број не знам, али, веруј ми, он је јако велики. Не знам и због тога што сваки дан односим књиге у дом за незбринуту децу, тако да већ следећи дан књиге иду даље. Ове књиге, које сам скупио данас, добиће деца дома у Ћуприји.

deda mraz coca cola u užicu10

Какво искуство си имао у дугим градовима, односно, пре него што си у наш стигао?
– До сада је било феноменално. Морам да кажем да је до сада Сомбор био најбројнији. Нећу да убрајам у ту групу и Ужице, пошто још бројимо добијене књиге од младих Ужичана. Ваљево је било сјајно, Нови Сад такође, а надам се да ће Ужице оборити рекорд у броју књига и гостију.
Да ли постоје неки специјални поклони, специјални за децу из Ужица?
– Постоје неки поклончићи, али да не откривам то деци сада. Нека сачекају 31. децембар. Компанија „Кока-кола“, и ја лично, се захваљујемо свима онима, посебно девојчицама и дечацима који су донели бар једну књигу, па ћемо нешто и да поклонимо нашим малим другарицама и другарима.

deda mraz coca cola u užicu2
Деда Мразе, ти испуњаваш жеље, али каква је твоја жеља?
– Моја жеља је да сви ови људи буду насмејани и нађу некога са ким могу да поделе радост, па ће тако та радост бити двоструко већа. Надам се да ће се моја жеља испунити већ у Ужицу.
Након Ужица, камион „Кока-кола каравана“ и Деда Мраз отишли су у Крушевац, Врање, Ниш, Крагујевац, Неготин и након тога се враћају у Лапонију.

Милан Ђокић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.