početak GRADSKAHRONIKACRNA HRONIKA Гори зграда у Турици

Гори зграда у Турици

od nedelja
682 pregleda


Око 22 часа на петоспратници у Турици избио је пожар, који је прво плануо у поткровљу зграде, а потом захватио цео кров и пренео се на спрат ниже. Поред двоје ватрогасних кола из Ужица, пожар гасе ватрогасци из Чајетине и Пожеге.
Како се могло чути на лицу места, нема повређених, сви станари из 30 станова напустили су своје станове, како је ко стигао. Кажу да је у поткровљу било пет станова, и да су сви изгорели.
– Ватрогасци су на четвртом спрату. Изгледа да је неко остао горе – био је коментар међу десетинама станара зграде који су стајали напољу и немоћно гледали ватрену стихију како гута кров, поткровље и спрат испод.
Мало касније ватрогасци су изнели једну жену, спустили је на оближњи аутомобил. Она је била у свесном стању и добро се осећала, али је ипак одвежена Хитном помоћи.
Ватрогасци се још боре са ватром, док се около обрушавају делови изгорелог крова.
Славка Ђуровић, станарка са другог спрата, каже даје таман легла да спава.
– Чула сам неку буку у ходнику, а онда и неко пуцање. Помислила сам да се неко туче, па нисам ни излазила. Али, пошто се бука није смиривала ни наредних пар минута, изашла сам и видела станаре и рекли су ми да је избио пожар. Одмах сам обукла оно што сам имала поред себе, узела ову торбицу и кренула напоље. Скоро сви станари били су већ изашли. Свако је зграбио оно што му је било при руци – каже Славка, која се нада да ће се ипак вратити у свој стан.
И други станари су у шоку, уплашени и покисли од снега и кише. Неки су немо гледали како ватра гута њихове станове и сву имовину коју су стекли.
– Ова зграда је направљена пре 14 година. Није имала централно грејање, сви су користили неки вид грејања – кажу станари, док један помиње да сумња да је пожар избио у једном стану у поткровљу.

З. Г.

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.