početak GRADSKA Град ките два јавна и два приватна предузећа

Град ките два јавна и два приватна предузећа

od nedelja
695 pregleda

СВЕ ТРАНСПАРЕНТНО И ПО ЗАКОНУ
За овогодишњу новогодишњу јавну расвету Град је из буџета издвојио укупно око 3,73 милиона динара. Према речима Милоја Марића, начелника Пете градске управе, била су два огласа за јавне набавке на сајту Града.
– Једна јавна набавка се односила на набавку опреме, односно декоративне новогодишње јавне расвете, а друга је била јавна набавка за извођење декоративних радова. Ранијих година ова друга јавна набавка није било, већ се радило преко уговора са јавним предузећем. Ове године, као и претходне године, за набавку опреме је издвојено око 2,5 милиона динара без ПДВ. Ту јавну набавку је добила фирма „Електродекор“ из Новог Сада. Oни су нам у понедељак испоручили тражену робу, а ми смо већ део овог уговора испунили.
Други део, за радове постављања новогодишње јавне расвете исто је спроведена јавна набавка у износу 1.236.600 динара. Ту јавну набавку добило је ЈП „Стан“ и они су се једини јавили и добили ту набавку. Већ су ушли у процедуру кићење града и до 18. децембра би требало да заврше све започете радове. Од 18. до 20. децембра та расвета ће бити пуштена и у граду и у Севојну – рекао је Милоје Марић и додао да ће скидање јавне расвете бити после Савиндана, 27. јануара.


Што се тиче опреме која набављено је, према речима Марића, осам рамова који ће бити постављени на тргу и једна звездана завеса или небо, које ће бити постављено преко пута градске куће на стубовима јавне расвета.
На питање да ли је Град само са „Станом“ потписао уговор о постављању украса, Марић је потврдио.
Међутим, по граду се види сасвим други извођач радова. У питању је фирма „Елмонд“, а са њима је виђен и камион ЈКП „Биоктош“.


Дејан Нијемчевић, директор ЈП „Стан“, рекао је да већ неколико година фирма „Елмонд“ из Нове Вароши ради тај посао као подизвођач „Стана“. На питање да ли су они расписали јавни набавку или неки тендер, директор је рекао да су „то послови на тржишту и да за њих не мора да се расписује тендер“.
– Ми смо добили овај посао за 1.250.000 динара, а наш подизвођач, који годинама ради за нас, узима 550.000 динара, а други део послова изводимо ми и то као испомоћ у превозу каблова, опреме и физичких радова – рекао је Нијемчевић.


На питање откуд камион ЈКП „Биоктош“ на радовима, Нијемчевић је рекао да подизвођач може да ангажује онога за ког сматра да му је потребно.
У ЈКП „Биоктошу“ су рекли да је јавном предузећу „Стан“ дат камион на услугу, и да ће та услуга бити плаћена.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

prle 8. децембар 2018. - 20:20

Koliko čovek mora da bude glup, da sve ovo izjavi i da misli da je to regularno.
Šema sa podizvođačima služi isključivo da bi se hranili paraziti koji su u mogućnosti da dobiju posao.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.