početak AKTUELNO GRADONAČELNIK PODELIO ODLIKOVANJA

GRADONAČELNIK PODELIO ODLIKOVANJA

od nedelja
593 pregleda

ZARKO PETROVIC kompozitor

Užice, 30. septembar: Gradsko veće prihvatilo je predloge Komisije i odlučilo da se u 2014. godini, na svečanoj sednici povodom Dana grada, dodele gradska javna priznanja i nagrade. Povelje grada Užica dodeliće se Žarku Petroviću, generalu Ljubiši Dikoviću, MPP “Jedinstvu” i prof. dr Dragoljubu Zoriću, plakete Zoranu Milovanoviću, Domu za decu i omladinu “Petar Radovanović”, Blažu Čubrilu i Momčilu Lučiću, a nagrade Grada Udruženju građana “Ere”, redakciji lista “Vesti” i Danilu Stanojeviću. Članovi Veća su, zbog doprinosa i pomoći koju su dali u vreme vanredne situacije, odlučili da se zahvalnice grada Užice dodele i Čajetini, Čačku, Višegradu i II brigadi Vojske Srbije.

U vezi sa gradskim i prigradskim saobraćajem, izvršene su izmene i dopune autobuskih linija. Nove linije su Turica-Pijac-Sarića Osoje, a izmene su na linijama Ribar-Bela Zemlja-Ljubanjska raskrsnica, Ribar-Bela Zemlja-Zabučje, Turica-Senjak, dok je linija Autobuska stanica-Sarića Osoje-Autobuska stanica zamenjena linijom Senjak-Sarića Osoje-Senjak. Data je saglasnost na Odluku Nadzornog odbora “Direkcije za izgradnju” da se pokrene raspisivanje restriktivnog postupka za izbor najpovoljnijeg ponuđača za usluge vršenja gradskog javnog prevoza na teritoriji grada, dok je, posle razmatranja informacija Gradskog javnog pravobranioca i budžetskog inspektora o primedbama vezanim za funkcionisanje gradskog javnog prevoza zaključeno da se izveštaji proslede tužilaštvu koje treba da utvrdi da li je bilo nezakonitih postupaka kod potpisivanja i realiazacije ugovora i aneksa o obavljanju javnog prevoza.

Na ovoj, 3. sednici Gradskog veća, utvrđeni su predlozi odluka o donošenju plana Detaljne regulacije “Koštica” i o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini grada, kao i rešenja o razrešenjima i imenovanjima u nadzornim i upravnim odborima gradskih preduzeća i ustanova i u školskim odborima užičkih škola.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.