početak GRADSKAINFO За боље Ужице

За боље Ужице

od nedelja
771 pregleda

srđan milivojević ZA SAJT

УЖИЦЕ ЗА ПРОМЕНЕ
Срђан Миливојевић, кандидат за одборника групе грађана „Ужице за промене“, некадашњи вођа најпознатијег ужичког рок бенда „Тина“, данас успешни предузетник, за Недељу каже, откуда на изборној листи групе грађана „Ужице за промене“:
– Ово не сматрам политком, мада се у нашој земљи нажалост тумачи као политика. Ја сам обичан грађанин ове земље и овог града у ком сам рођен, у коме сам засновао породицу и у којима се остварио у неколико професија којима сам се бавио и као музичар и композитор, и као привредник у задњих осам година.
Пошто не припадам ниједној политичкој странци имам своје изграђено мишљење, а при том волим своју земљу и свој град у ком желим да наставим живот са својом породицом који би требао да буде достојан човека, што желим и свим нашим суграђанима. Мислим да је ово једини пут и начин да се моје мишљење чује. У суштини ја се слажем са политиком већине странака у земљи, и позицијом и опозицијом, али се не слажем начином и брзином спровођења тих политика. Посебно не на локалном нивоу. Искуства која сам стекао у послу којим се бавим, (прим.аут. оријентисано извозна фирма која своје производе продаје у целој Европи, Америци и Канади), и жељом да их пренесем и поделим са нашим суграђанима и предложим начине на који се може побољшати живот и услови живота у нашем граду су ме навели да је једини начин који могу да им се обратим овај, па макар се то звало и политика. Посматрам и државу и град као предузеће, одговоран и успешан привредник зна како се послује и зна начин како да ствари постави на своје место, у суштини све је врло просто. Толико просто да ја ово свакако не бих назвао политиком.
Понекад ме је срамота да доведем пословне пријатеље из Немачке, Шведске, Аустрије, Америке, Канаде итд, у мој вољени град, јер смо сваку премису о лепом уништили. Зашто?

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

владимир 9. април 2016. - 18:34

ГолдСим Роумингфри има проблем са релативно једноставном идејом, па да му дочарам на начин који ће (и то је велико) можда да разуме:
Идеш улицом и неко ти каже – “види ти се гузица”. Тебе је стид због тога. Уђеш у најближу радњу, купиш гаће и панталоне и покријеш своју срамоту, па те више није стид.

Ти си и даље исти, гузица иста, али сада те није стид.

Јели сада јасније? Ћелава латиница и лоша граматика баш не одају генија, па реко’ да помогнем, д’објасним…

А могу и да нацртам, ако треба, само не на интернету.

ponovi
Vlajko 11. април 2016. - 08:38

@GoldSim Roamingfree: Dragi prijatelju, ne znam koliki pamtis Uzice iz ranijih godina; 60tih ili 70tih, kada je grad imao svoj karakter, bio lepsi, cistiji, sa manje auta i cadjavih kotlarnica. Grad sa kafanama od Pariza, preko Konga, Breze, Palasa, Trumana, Ere, Breze, Bagrema, Gradske, Baste Doma Jna. Za sve ove protekle godine, nismo napravili nista naprednije i lepse, napravili smo odnosno upropastili, porusili, nakaradili sto je bilo lepo. Ja podrzavam dragog sugradjanina i kolegu Srdjana, jer se takodje stidim sto nasoj deci ne ostavljamo nesto bolje. Prodji malo nekom uredjenom zemljom; da li ces videti aute parkirane po trotoarima, kontejnere prepune smeca koji redovno gore i dime i smrde po celoj ulici. Da ne nabrajam ima puno toga…

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.