početak GRADSKA Градска власт одаје последњу почаст Антићу

Градска власт одаје последњу почаст Антићу

od nedelja
774 pregleda

ПОВОДОМ СМРТИ РАДОМИРА АНТИЋА
У Ужицу испред зграде Скупштине града Ужичани су могли да запале свеће и пошаљу последњу поруку светском фудбалеру и тренеру Радомиру Антићу.
Међу првима у књигу жалости уписао се градоначелник Ужица Тихомир Петковић.


„Драги селекторе, хвала ти на спортским успесима којима си ширио славу свог Ужица, али посебно на љубави који су пружио својим Ужичанима. Хвала ти!
Хвала за све што сте дали овом граду и Србији. Слава Вам!“, написао је градоначелник.


У саопштењу које је издао град Ужице пише:
– Радомира Антића је судбина предодредила да буде увек и у свему највећи. Био је велики фудбалер, био је најбољи тренер кога је овај простор запамтио, највећи хуманиста, омиљени пријатељ, комшија, познаник. Где год се налазио на кугли земаљској никада није заборавио своје Ужице, своју “Слободу” и своје Ужичане. Управо то је допринело неподељеној љубави и емоцији коју су људи имали према њему, али и он према њима.
Зато данас Радомира жали и Ужице, и Градска кафана, и његова “Слобода”, и Ђетиња, и Златибор, али и Европа и свет.


Драги Радомире, сигурни смо да док Ђетиња кроз векове буде шумила овом котлином памтиће се твоје име, твоје речи и твоја дела – наведено је у саопштењу.
Антића је 2008. године жири Ужичке недеље прогласио Ужичанином године, а прошле године Град Ужице му је доделио повељу за заслуге и дела која доприносе укупном развоју Града.


Радомир Антић је умро 6. априла у болници у Мадриду после дуже болести. Током викенда стање му се погоршало и на жалост преминуо. Према речима пријатеља Антић ће бити кремиран у Шпанији, а током лета планирано је да се његови остаци преместе у Ужицу и сахране на гробљу Доварје, где је Антић још раније резервисао гробна места за себе и своју супругу.

З.Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.