početak KULTURAMUZIKA Харис, Рибља чорба и Јоксимовић за дочек на Златибору

Харис, Рибља чорба и Јоксимовић за дочек на Златибору

od nedelja
1,K pregleda

zlatibor-branko-blagojevic-arsen-djuric-i-vladimir-zivanovic

ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ НА ЗЛАТИБОРУ И ЗИМСКА СЕЗОНА
На конференцији за новинаре, одржаној 18. новембра, заменик председника општине Чајетина, Арсен Ђурић, директор Туристичке организације „Златибор“ Владимир Живановић, и руководилац ски центра „Торник“, Бранко Благојевић, најавили су зимску сезону и програм за дочек Нове године на Златибору.
За дочек Нове година на Краљевом тргу на Златибору наступиће Харис Џиновић, док ће 1. јануара госте на истом месту забављати Рибља чорба, а друго вече Нове године наступиће Жељко Јоксимовић. Поред Хариса Џиновића, за дочек, тачно у поноћ, наступиће дувачки оркестар Марка Глигоријевића уз ватромет, а служиће се кувано вино и ракија. Такође, 31. децембра, преко дана, биће позоришна представа за децу и делиће се слаткиши присутним малишанима.

arsen-djuric

Заменик председника општине Чајетине, Арсен Ђурић, није желео да открије колико су спремили новца за наступе певача и групе, и рекао је да су преговори у току. Он је додао да је општина Чајетина из буџета одовојила још 1,2 милиона динара за нове украсе за кићење на Златибору и очекује да ће до краја новембра Златибор бити у потпуно новом и лепшем сјају.

– Доста смо радили на уређењу инфраструктуре. Изграђена је нова наткривена локација за издавање јахаћих коња и фијакера, и налази се изнад нове пијаце. Раније смо имали доста примедби да то није било уређено, а сада и власници коња, а и туристи, имају много боље услове. Доведена је вода, урађена је канализација. У понуди има 22 јахаћа коња и 4 фијакера. Затим, уредили смо доста пешачких стаза, а на видиковцу Градина, од јуче је почео да ради и телескоп – најавио је Ђурић.

vladimir-zivanovic-direktor-turisticke-organizacije-zlatibor

Директор Туристичке организације “Златибор”, Владимир Живановић, рекао је да су златиборски хотелијери већ спремили углавном тродневне пакет аранжмане за дочек Нове године.
– Резервације су већ почеле. Цене аранжмана су на нивоу прошлогодишњих и полупансион кошта од 12.000 динара за хотеле ниже категорије, па до 48.000 динара за више категорије. По апартманима се смештај креће од 40 евра па навише. Хотели су углавном спремили свечане вечера уз пратећу музику. Тако на пример за дочек у “Палисаду” певаће Ана Кокић, а друго вече Адил. У “Златибор Мона” за дочек ће наступити Нина Радуловић и Виво бенд. Такође, велики број кафића организује дочек Нове године и улаз се креће од 20 до 65 евра у елитнијим ресторанима – рекао је Живановић и додао да Златибор располаже са 22.000 постеља, од чега је у 4.000 у хотелском смештају.

Према речима директора ТО “Златибор” зимска сезона ће почети раније, па је већ за 3. децембар најавио шести по реду Фестивал ветерана фолклора, у хали у Чајетини, на коме се очекује око 850 учесника из Србије и земаља из окружења. Од 15. до 18. децембра одржаће се нова манифестација “Шанкање”, која ће имати низ забавних активности, а централни догађај ће бити концерт Наташе Беквалац у “Ваи-Тај” центру. У склопу “Шанкања” организовано је низ излета и посете још неким атракцијама на Златибору. Живановић каже да се ту очекује око 1.000 гостију.
Поред активности припрема за зимску сезону и дочек Нове године, Туристичка организација “Златибор” паралелно промовише Златибор. Директор је најавио два предстојећа сајма на којима ће се појавити и то у Крагујевцу од 24. до 27. новембра, а истовремено ће се представити и на сајму Туризма и здравља у Словенији. Планирана је и презентација Златибора 26. децембра у Љубљани уз подршку наше амбасаде. У плану је и седмодневна презеннација ТО “Златибор”, од 15. до 22. децембра у Македонији.

branko-blagojevic-direktor-ski-centra-tornik

Руководилац ски центра “Торник”, Бранко Благојевић, рекао је да су спремни за почетак скијашке сезоне.
– Урађен је ремонт жичара и ски лифтова, систем за оснеживање је спреман и чекамо ниске температуре да би почели са радом. Сезона се отвара од 22. до 24. децембра и тада ће бити попуст на ски карте 70 посто. Током зимске сезоне имамо манифестације под називом “Тропски викенди” и то од 12. до 15. јануара, од 26. до 29 јануара, од 23. до 26. фебруара и 9. до 12. марта и од 30 марта до 2. априла. Током ових промо викенда биће попуст од 20 посто на тродневне и четвородневне ски карте.
За све који не скијају забаву могу потражити у авантура парку, на тјубингу, бобу на шинама и зип лајну.
На Обудојевици такође је спремљен богат зимски садржај. Сат времена клизања кошта 200 динара и изнајмљивање клизаљки је 100 динара; изнајмљивање моторних санки и квадова на пола сата је од 20 до 50 евра; деца до 7 година за авантура парк плаћају 600 динара, деца до 14 година 800 динара, ђаци и студнети по 1.000 динара и одрасли 1.500 динара. Ски час, опрема и ски лифт кошта од 1.200 до 1.250 динара, а ски час и опрема 1.000 динара. Изнајмљивање ски опреме за пола дана је 600 динара, а цео дан 1.000 динара.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.