početak GRADSKA Игорова смрт последица дављења?

Игорова смрт последица дављења?

od nedelja
814 pregleda

И ШТА САД!?
Игор Богосављевић (38) из Ужица преминуо је као последица утапања на базену. Тако пише, између осталог, у смртовници која је издата од стране Војно-медицинске академије. Ових дана говорило се о обдукцији, али она није рађена, јер је, кажу, довољан извештај ове установе.
Истрага се и даље води, и како незванично сазнајемо у Вишем тужилаштву, полиција до четвртка није доставила извештај. Прошло је шест дана од Иговоре смрти и 11 дана од несрећног догађаја на градском базену (14. октобра), када је Игор под водом био око 4 минута, а да за то време спасиоци нису били на својим позицијама.
Родбина, пријатељи и колеге очекују да истина изађе на видело и да свако одговара за своје поступке.
У четвртак на Игоровом гробу поново се окупила родбина и пријатељи. Још увек не могу да се помире са чињеницом да Игора нема, али и са тим да још нема одговорних.

Игорова другарица Милица Алексић каже да Игорова породица, браће, сестре, родбина, колеге и пријатељи, моле и захтевају да се истрага око Игорове смрти спроведе до краја, да се пронађу кривци и да одговарају.
– Игор је заиста преминуо од последице утапања. Молим у име свих ових људи, да се нико не хвата за Игорову основну болест, јер да је и најздравији човек био четири минута под водом, сигурно не би преживео. Молим вас да не причамо о мртвом човеку оно што није, јер Игор је заиста био једна људска величина и један анђео на земљи. Немојмо скрнавити његово име и оно што је био тиме што ће се неко хватати за неку његову дијагнозу. Он је живео најнормалнији живот, бавио се спортом и разним активностима. Он је био диван човек. Молим само да се истрага спроведе до краја, да се ово не заташка, што врло вероватно може да се деси. Само нека буде по закону и нека се спроведе до краја – рекла је Милица

Дугогодишњи Игоров пријатељ Далибор Матић рекао је да се слаже са свим што је Милица рекла.
– Сматрам да би у оваквом малом граду требало истину довести до краја, јер је ово мала средина и сви знамо шта је ту било. Ово је мали град за велику трагедију, треба истерати правду до краја и видети ко је одговаран. То је све што тражимо – рекао је Далибор.
Драган Симић, Игоров друг из детињства:
– Поред правде коју тражимо, револтирани смо чињеницом да исти људи и данас раде на базену. Зашто? Због наше деце, која и даље долазе на тај базен, а та два човека која нису савесно радила свој посао обезбеђују нашу децу. Зато би требало да се под хитно суспендују, јер није примерено, после овакве трагедије, да раде на том радном месту. Још једном апелујемо да се не опструише ништа везано за ову трагедију и да се правда, како доликује великом човеку, истера до краја.
Градоначелник Тихомир Петковић је рекао да су, као Град и као најодговорнији, први изашли са саопштењем и саучешћем породице.
– Немојмо да користимо тај несрећни случај, смрт једног нашег суграђанина, на неки непристојан начин. Хајде да сачекамо надлежне органе, Тужилаштво и МУП, нека донeсу своје закључке и ми ћемо одмах реаговати као Град у складу са својим овлашћењима. Наша овлашћења су да уколико неко није био ту, а то је изазвало Игорову смрт биће кажњени на начин који може бити кажњен од Града, а ако је директно узрок смрти непоступањe неких запослених, онда ће надлежни органи из својих овлашћења покренути своје процесе. Ми као Град можемо да реагујемо тако што ћемо неке људе сменити са места на којима су били, ако се испостави да су они изазвали ту несрећу – рекао је градоначелник.
Прошло је 11 дана од несрећног случаја, камеру су све снимиле, јасно је да два спасиоца у радно време нису били на својим местима где би требало да буду, постоји и документ са ВМА, за сада одговорних нема…
Ужичани оправдано очекују од истраге, али и од градоначелника, директора Великог парка и управника базена да јавно објаве да ли су радници на тим позицијама (али и на многим другим) запослени у складу са законом, да ли су имали потребне лиценце и обуке за то радно место.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.