početak EKONOMIJA Интерфејс про отворен у Ужицу

Интерфејс про отворен у Ужицу

od nedelja
1,2K pregleda


НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Отворена америчка фирма у Ужицу
У среду, 8. новембра 2017. године, у простору некадашње касарне, свечано је отворена фирма „Интерфејс-про“. Директор и власник ове фирме је Станимир Дробњаковић Цане, иначе власник и предузећа „Пулсар“ Ужице, а идеју и финансијер је фирма по чијим принципима раде, америчка фирма „ТДС МЕД“, чији је власник Ужичанин Дејан Стојић. Отварању фирме је присуствовао и речи добродошлице Стојићу упутио је градоначелник Ужица Тихомор Петковић.


– Уложили смо доста и енергије да неко ко је успешан у свету, дође и код нас, који смо удаљени 200 км од престонице. Желим да се зхавалим нашем Ужичанину Дејану Стојићу, који је препознао Ужице као добру дестинацију за бизнис. Дејан је човек који је остварио аметички сан са бизнисом и човек који је сачувао приврженост свом Ужицу. Пружио је могућност да 12 младих Ужичана имају шансу да се баве бизнисом светског формата, да стекну светска искуства и да зараде новац изнад просека у Србији – рекао је градоначелник Петковић.
Он је подсетио да Град за касарну и простор око ње Министарству одбране треба да плате око 5 милиона евра и да полако испуњавају део обавеза према држави.
– Наследили смо велики број обејката који практично нису били у функцији. Ми смо овде уложили око 50.000 евра као Град да створимо услове да крене овај сјајни бизнис у једном делу касарне. Успели смо то врло брзо, а идеја нам да је направимо спој једног одељења државног факултета везаног за информационе технологије и бизниса, који је повезан са информационим технологијама. Желимо да бизнис дође у Ужице, јер нудимо образоване људе који имају знање које је изнад знања у другим земљама – рекао је Петковић.

Дејан Стојић, који је осмисли цео посао и који је власник фирме „ТДС МЕД“ у Флориди и центрима у Јужној Каролини, Њу Џерсију и Тексасу, рођени Ужичанин, преко свог пријатеља Станимира Дробњаковића Цанета, иначе власника фирме „Пулсар“ и сада директор „Интерфејс – про“, рекао је да је овим бизнисом почео да се бави од 2012. године.
– Проверена формула успеха – воли шта радиш и радићеш што волиш, још једном је доказана. ТДС МЕД је фармацеутски дистрибутер и наша област специјализације је у лековима који се користе у болницама, у хитним случајевима и приликом разних хируршких интервенција. То само по себи не звучи посебно, осим што ми обезбеђујемо лекове и средства само онда када нису присутни у апотеци болнице, нити код великих дистрибутера. То су углавном препарати који се мање користе, али кад су потребни за одређену врсту здравствене услуге, када живот пацијента може да буде у опасности. Јасно је да уживамо у послу који радимо иако је компанија у фармацеутском бизнису, ми интерно кажемо да је посао којим се стварно бавимо – ширењем информација и среће, не обавезно тим редом. Сви наши сарадници су заљубљени у посао који раде, остварују фантастичне резултате и живе боље него икад, управо захваљујући томе што су сви до једног амбасадори бренда. То није изузетак ни у Србији, почевши од маја 2016. године од када имамо људе ангажоване у Београду, где смо преко интернета удружили снаге и радимо заједнички са тимом у САД на освајању нових тржишта – рекао је Дејан.


– Првобитно је постојала природна непознаница да ли ће бити могуће радити на бизнису који је заснован на телефонској продаји, а знамо да је свака продаја резултат конекције између купца и продавца, кад се ради о прекоокеанским разговору и прекоокеанским културама. Лично нисам ни сањао, на крају, и ја сам из ових крајева не тако давно отишао, и знао сам да ће резултата бити. Знао сам да смо пријатељски настројен народ, и да нам је урођено гостопримство. Знао сам да уживамо у пружању услуге и да смо по природи весели и духовити. Нисам знао да ли ће се културе спојити тако на један природан начин, али јесу. Нисам знао да ли ћу успети да пробудим у нашим овде, исту страст коју сам успевао да пробудим у радницима у Америци, али јесам. Успео сам да пренесем моје идеје, стандарде квалитета, радне навике, које су се показале као кључ успеха у Америци, у Београду, а сад, сигуран сам и овде, у мом родном Ужицу – рекао је Дејан.


У организацији његовог великог пријатеља Станимира Дробњаковића Цанета Пулсара, годишњицу фирме прославио је тако што је довео своје сараднике из Београда, који су се провозали са Микицом Веснићем у његовом тркачком „аудију“, летели на Пониквама са Дејановим пријатељима и колегама пилотима Борком и Владом и завршили рафтингом на Дрини. Тада су му руководиоци града понудили сарадњу са циљем да настави развој у Ужицу.
– Резултат те сарадње је 12 нових радних места у овом простору и план за значајно ширење управо овде. За врло кратко време су успели да неискоришћени простор касарне претворе у ексклузивни пословни простор – рекао је Дејан.
Дејан је поново истакао да је Ужичанин, а да је његов отац умео да каже да има ужички акценат кад прича енглески и то сматра највећим комплиментом.
– Радим све на тај ужички начин, мој начин, страствено, из све снаге, пуним срцем, главом кроз зид ако треба, али не одсутајем. Драго ми је да сам овде поново да подсетим наше младе на то да мишићи расту под притиском, да се графит претвара у дијамант, да ми не одустајемо кад је тешко, него настављамо, макар из ината, док не стигнемо до циља – рекао је Дејан и додао да од својих сарадника не очекује ништа више него што он већ ради и саветовао да људи увек воле оно што раде и увек ће радити оно што воле, да увек дају све од себе, да раде срцем, да не одустају од својих снова, никад, јер сви снови се остваре.


Иначе, ова фирма искључиво ради за америчко тржиште.
Фирма „Инерфејс – про“ основана је као подршка служби продаје америчкој компанији ТДС МЕД у јулу 2017. године. Настала је као плод идеје о ширењу продајних капацитета на нашим простору, након позитивног искуства ТДС МЕД у раду са изванредним младим људима у Србији. Одмах по оснивању фирма је уложила у опремање пословног простора површине од 120 квадрата на Новом Београду, где у року од месец дана дана покреће рад Центра за подршку продаји и ангажује десет младих истренираних професионалаца. Приступило се и отварању у Ужицу. Процес тренирања кандидата реализују стручњаци ТДС МЕД и у класи је најозбиљнијих интерактивних софтверских решења на свету.
Дејан је рекао да ће вероватно требати још кандидата, а да запослени сада у старту имају фиксне плате и да ће имати проценат од остварених резултата.
Говорећи о касарни Тихомир Петковић је рекао да зграда касарне у близини има још око 3.000 квадрата које желе да понуде факултетима, а у згради где је отворена ова фирма има још око 1.000 квадрата.
– За кратко време смо успели да опремимо овај простор. За 50.000 евра није опремљен само овај простор, већ и инфраструктурни прикључци, асфалтирање прилаза и паркинга. То има шири значај и основ за даље ширење ове зграде. Овде нисмо имали ни воду, ни грејање, тоалете, прикључке за ову зграду, а сама унутрашњост није вредела много – објаснио је Петковић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

prle 9. новембар 2017. - 16:43

Na Stojiće me asocira Medias.net ili kako zavrnuti mnogo ljudi prodajući im po 15 posto akcija.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.