početak NAJNOVIJE Izborna lista

Izborna lista

od Slobodan Simić
937 pregleda

Sekretarica Vladajuće stranke pozvala je Premijerku.

– Izvinite predsednice što vas uznemiravam u ovom radosnom trenutku naše velike izborne pobede..ali imam problem koji jednostavno ne mogu sama da rešim..

– Šta je problem? – pitala je Premijerka

– Pa… Htela sam posle naše pobede po starom običaju da pozovem sve naše kandidate sa izborne liste i buduće poslanike na veliku stranačku žurku… Ali nigde nema njihovih telefonskih brojeva.. niti ima adresa.. Bar ih nema u ovoj mojoj bazi podataka naših članova..

– Kako je to moguće?!- bila je potpuno zbunjena premijerka.- Mada je i meni ta lista iskreno rečeno bila potpuno nepoznata.. .Ali moralo bi da su to naši članovi..Pa upravo su izabrani za poslanike!

– Verujte mi sve sam pretražila..Nigde nema nikakvih podataka o tim ljudima..- bila je jasna sekretarica.

– Proveriću pa ti se javljam- završila je razgovor Premijerka i vrlo dobro znala gde takva i bilo kakva druga informacija može da se proveri.

– Šefe izvinite na smetnji..- pozvala je Predsednika.- Imamo jedan mali problem…Nigde nemamo podatke o kandidatima koji su izabrani na našoj izbornoj listi..I niko ne zna ko su oni..

– Šta imate vi da znate ko su oni!- proderao se Predsednik. – Dovoljno je da ja znam ko su oni! Pa nisam ja naivan da ponovo stavljam na izbornu listu naše članove! Lepo su se pokazali! Ne dolaze redovno na sednice parlamenta, gledaju samo svoja posla, uzimaju lažne dnevnice, kad se jave za reč lupetaju gluposti i maksimalno su bahati!

– Ovaj…- mucala je Premijerka- To je sve potpuno tačno, šefe! To ste sjajno uočili i izvrsno reagovali..Ja se sa tim potpuno slažem! Nego je bilo pitanje samo..kako da novoizabrane pozovemo na stranačku proslavu izborne pobede..

– Nema potrene da ih zovete!- bio je jasan Predsednik.- Ja sam njih unajmio samo za rad u parlamentu! Znači, dolaziće redovno kad budu sednice parlamenta, davaće kvorum, glasaće po dogovoru, govoriće šta im ja kažem..i to je to..

– Bravo za ideju!- oduđevljavala se Premijerka.- Poslanici po ugovoru.. revolucionarna ideja! Kako ste ih samo našli?

– Preko studentske, brate – otkrio je tajnu Predsednik.- Ove godine sam našu izbornu listu napravio od ljudi unajmljenih preko studentske zadruge..Biće parlament prva liga. Videćeš…

Slobodan Simić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.