početak GRADSKAINFO Кампања и преко интернета

Кампања и преко интернета

od nedelja
1,8K pregleda

VOJISLAV ŠEŠELJ U UŽICU

ТРИБИНА: ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ У УЖИЦУ
У петак, 11. децембра у Ужицу је гостовао председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ. У организацији Градског одбора ужичких радикала у великој сали Скупштине града организована је трибина на којој се шеф српских радикала обратио члановима и симпатизерима странке, као и новинарима. Он је својим присталицам тим поводом рекао:
– Ми смо, пре свега, предани обнављању странке, њеном оспособљавању, и задовољни смо постигнутим резултатима. Ове године смо одржали и Отаџбински конгрес и реконструисали Централну отаџбинску управу. Према истраживање јавног мњења, ми смо већ одавно друга странка по снази у Србији. Према истраживањима, која је Александар Вучић наручио у марту месецу ове године, ми смо и мали преко 20%. Идемо чак и до 25. Ово што медији објављују све је лаж, да се зна. Они приказују да смо имали шест одсто у новембру прошле и исто толико у децембру ове године. Али избори ће показати став народа и у кога он има повререње. На вама је да већ радите изборне листе одборничких кандидата. Већ је време. Не мора се, за сада, одређивати редослед, јер он за сада није битан. Битно је да евидентирамо кадидате којима наши политички противници неће моћи ништа лоше да приговоре. Значи, људе који су омиљени и угледни у својој средини. Листом треба да привучемо гласаче да за нас гласају. Наравно, има и старих чланова који желе на листу, али ако имају неку фалинку, неће моћи на листу.
Шта очекујете у Ужицу?
– У Ужицу очекујем да ћемо бити јака и моћна странка са великом одборничком групом. И овде ћемо на изборе ићи самостално, као што смо увек и ишли. После избора, на републичком нивоу, коалиције можемо правити само са оним странкама које су против уласка Србије у Европску унију, као и за интеграцију са Русијом. На локалном нивоу можемо са свим странкама, ако је то у интересу грађана. Дакле, Градски одбор у Ужицу ће одлучивати са којом странком може, са којом не, и из којих разлога. На локалу можемо да сарађујемо са свима, осим са нашим отпадницима који су нам украли посланичке и одборничке мандате. Са свима другима можемо, ако је то у интересу грађана.

VOJISLAV ŠEŠELJ U UŽICU

Поменули сте на трибини и кампању преко интернета?
– Да. Добар део кампање ми ћемо да спроведемо преко интернета. Сваки градски одбор мора да формира интернет тим. То су обично млади људи, који су вешти са интернетом и који могу да се укључе на све друштвене мреже. Јер, показало се, да је интернет све моћније средство пропаганде на изборима. Неке странке су најбоље резултате постигле преко интернета. „Сириза“ у Грчкој је највише урадила преко интернета. Ја знам да има још много људи који немају навику да се друже са интернетом, али све је мање таквих.
Ако освојите власт?
– Једино ми можемо представљати алтернативу напредњачком режиму. Они су потпуно преузели идеологију прозападних партија и странака, а одвукли су огроман део националнопатриотског бирачког тела. Наш циљ је да повратимо све то национално и патриотско што њих подржава. Зато морамо што пре освојити власт. Ја не знам тачно у Ужицу, али свуда по Србији су превирања међу напредњацима. Пошто се и остале странке увелико деле, ми немамо неку велику конкуренцију, уколико будемо добро организовани.

VOJISLAV ŠEŠELJ U UŽICU

Да ли ће предстојећи избори бити поштени?
– Ми морамо припремити што поузданије контролоре. Они морају бити на сваком бирачком месту и људи од највећег могућег поверења. Није битно ко је. Важно је само да можемо да му верујемо, а не неко ко ће се продати за ситан новац. Најповерљивији људи морају бити контролори, јер ће се на овим изборима красти као никада до сада.

Милан Ђокић

погледајте галерију фотографија

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.