početak GRADSKA Kičme, kičme, disicplina

Kičme, kičme, disicplina

od nedelja
809 pregleda

ZELENI ZUB U UŽICU
Prvi put, Disciplina kičme će održati koncert u Užicu – petak, 8. septembra 2017. godine sa početkom u 21h u Gradskom kulturnom centru. Karte u pretprodaji po ceni od 600,00 rsd mogu da se kupe u klubu GKC-a od 8h do 24h. Na dan koncerta karta će koštati 800,00 rsd.

Disciplina kičme (ili Disciplin A Kitschme) je jedan od najpoznatijih srpskih rock sastava. Frontmen sastava još od njegova osnivanja je Dušan Kojić – “Koja”. Njihova muzika je mešavina mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka, jazz fuzije, drum and bassa i mnogih drugih.
Sastav su 1981. osnovali Dušan Kojić – “Koja”, Nenad Krasavac – “Kele”, ali budući da je Krasavac odlučio ići u vojsku zamienio ga je Srđan Todorović – “Žika”.
Sastav je do 1991. godine radio u Beogradu, te su za to vreme objavili sedam albuma. Sastav je odličnim izvedbama stekao brojne obožavatelje širom tadašnje Jugoslavije.
Godine 1992. Kojić je otišao u London, gde je sarađivao s stranim muzičarima. U Londonu je objavio albume “I Think I See Myself On CCTV” (1996.), “Heavy Bass Blues” (1998.) i “Refresh Your Senses, NOW!” (2001.).
Koja se 2002. godine vratio u Beograd, a tri godine kasnije, okuplja novu postavu Disciplin A Kitschme. Album Uf! sastav objavljuje 2011. godine. U saradnji s vinkovačkim muzičarom Igorom Djekeom 2015. godine izdali su svoj posljednji album “Opet”.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.