početak GRADSKAINFO Највише ме интересује реалан и развојни буџет

Највише ме интересује реалан и развојни буџет

od nedelja
553 pregleda

МИОДРАГ ПЕТКОВИЋ, ЧЛАН ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА ФИНАНСИЈЕ
За члана Градског већа задуженог са финансије „прекомандован“ је, како је то градоначелник Тихомир Петковић рекао на седници Скупштине града, Миодраг Петковић (ДСС), са места члана Градског већа задуженог за туризам.
– Сигурно ћу на неки начин, што се тиче оперативних обавеза, имати више обавеза него у досадашњем ресору у коме сам био од 2016. године и, наравно, то има неку одређену димензију, јер је буџет у фокусу пажње јавности. О некој детаљној анализи сада не могу говорити и наредних дана ће о томе више разговарати. Треба направити један озбиљнији пресек стања, јер се ради о конкретним подацима. Већ имам та нека сазнања, јер сам од прошле године члан Градског већа. Жеља ми је да буџет буде што мање у кредитирању, а било их је у претходном периоду за инвестициона улгања. Нека тренутна слика је да је буџет стабилан, добро се пуне приходи и извршавају расходи, и све иде у неком позитивном смеру. Обезбеђена је текућа ликвидност и Град плаћа, односно сервисира све кредите и друге обавезе – рекао је Петковић и истакао да ће уложити напоре да буџет буде реалан и да буџет има развојну компоненту.
У својој биографији ужички министар финансија Миодраг Петковић је навео да је по занимању дипломирани економиста, а мастер студије је завршио на Факултету организационих наука и државну управу из Љубљане. Запослен је Учитељском факултету од 1998. године и обавља послове финансијске оперативе, финансијског планирања, извештавања, анализе, буџетског рачуноводства, извештавања анализе научних и других пројеката које има факултет. У том еприоду је био у неколико наврата члан Савета Учитељског факултета. Поред тога, дужи низ година је радио у области економског саветовања и то као руководилац и члан тима обављао послова вођење финансија и рачуноводствено-књиговодствених послова и иневстиционих програма, бизнис планова, студије оправданости улагања, основне процене капитала предузећа, послове финансијске анализе и саветовања, послове планирања и улагања предузећа. Од 2016. године члан је Градског већа за област туризма.
На питање да ли је у рођачким односима са градоначелником Петковићем, наш саговорник је рекао:
– Моја странка ДСС је део владајуће коалције и мене је моја политичка партија кандидовала. Није важно да ли смо градоначелник и ја рођаци или не, овде је пре свега пресудило што је ДСС у коалицији са владајућим странкама.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.