početak AKTUELNO Комплет лепиња иазабрана за највећу туристичку атракцију Ужица

Комплет лепиња иазабрана за највећу туристичку атракцију Ужица

od nedelja
840 pregleda

komplet-lepinja

АГЕНЦИЈА ЕРЦОВ ЈАВЉА:
-Већина посетилаца Ужица сматра да је комплет лепиња најважнија туристичка атракција овог града и признаје да је она главни разлог њиховог боравка у њему. Много места иза ње, налазе се Стари град, ужички музеј, позоришни фестивал и друге културне манифестације.
– Примарни разлог због кога туристи долазе у Ужице је, дефинитивно, комплет лепиња, показују наша истраживања, објашњава Маријана Петровић из владине Агенције за туризам и гастрономију. – Већина испитаника са којима смо разговарали, сматра да је она најзначајнија ствар која се може видети у вашем граду, поготову ако је у лепињу стављено доста претопа. Вршили смо истраживање за све градове у Србији, а ово је јединствен случај да се неки туристички садржај толико надмоћно издвојио у односу на конкуренцију, каже она.
Запослени у ужичкој градској власти тврде да ће резултате овог истраживања имплементирати у стратегију развоја туризма.
– Већ спремамо туристичке водиче у којима ће бити детаљно описане све локације на којима је могуће набавити комплет лепињу. На улазу у град ће бити постављени путокази до најзначајних градских пекара, што ће туристима знатно олакшати долазак до њих, обећао је градски већник Петар Благојевић и додао да је градска власт, овим поводом, већ ступила у контакт са прослављеним режисером Емиром Кустурицом и позвала га да узме учешћe у прављену комплет лепиња.

Бојан Савић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.