početak AKTUELNO Iz medija u privatizaciji otišlo 870 zaposlenih

Iz medija u privatizaciji otišlo 870 zaposlenih

od nedelja
532 pregleda

zarobljeni mediji

Od početka privatizacije, svoje medijske kuće uz otpremnine je napustilo 870 zaposlenih, što je skoro svaki treći od ukupno 2.356 zaposlenih u 74 medija.
„Za period od 1. januara do 15. septembra 2015. godine iz budžeta Republike Srbije za preduzeća iz grupe medija, odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 382.522.451,78 dinara za rešavanje 870 viška zaposlenih u ovim preduzećima“, saopšteno je UNS-u iz Agencije za privatizaciju.
U pojedinim medijima, praktično svi zaposleni uzeli su otpremnine.
JIP “Novi put” iz Jagodine napustio je 71 zaposleni od 72, u Niškoj televiziji je ostalo da radi samo šestoro od njih 80, dok je u RTV Bačka Palanka 36 radnika uzelo otpremnine.
Kako su UNS-u rekli stručnjaci iz oblasti radnog prava, “radnici koji su uzeli otpremnine će moći ponovo i to odmah da se zaposle u nekadašnjoj medijskoj kući ukoliko novi vlasnik to bude želeo. Takođe, ne postoje ni zakonske prepreke zato što su uzeli otpremninu da se oni zaposle u nekom drugom mediju“.
Podsećamo da je po završetku prvog kruga privatizacije od 50 Javnih poziva koje je raspisala Agencija, 22 medija dobilo nove (uslovne) vlasnike, dok 28 idu u drugi krug.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.