početak GRADSKAHRONIKACRNA HRONIKA Ухапшено петоро са 36 тона меса сумњивог порекла

Ухапшено петоро са 36 тона меса сумњивог порекла

od nedelja
619 pregleda

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини запленили су око 36 тона меса и месних прерађевина без доказа о пореклу и ухапсили пет особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе учествовали у набавци овог меса.
Ухапшени су С. П. (1972), одговорно лице предузећа “Павловић” са подручја Ћуприје, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, и М.Д. (1984), одговорно лице предузећа “АМ Трготранс 08” из Ужица, осумњиченог за злоупотребу положаја одговорног лица у саизвршилаштву.
Полиција је ухапсила и Д. Г. (1980) из Ћуприје, М. М. (1981) из Параћина и М. С. (1987) из Рашке осумњичене да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица помагањем.
Кривичном пријавом обухваћене су још две особе, од којих се једна већ налази у притвору, а за другом полиција трага.
Постоје основи сумње да је С. П. са М. Д. набавио месо и месне прерађевине без доказа о пореклу, ради даље продаје купцима за готов новац.
Како се сумња, набављено месо је са АП Косово и Метохија више пута допремано до предузећа “АМ Трготранс 08”, где је припремано за даљу продају.
Д. Г., М. М. и М. С. су, како се сумња, обезбеђивали несметан транспорт меса до предузећа “Павловић” тако што су возачу, за којим полиција интензивно трага, јављали о кретању полиције на путу од Ужица до Ћуприје.
Полиција је у хладњачи предузећа “Павловић” пронашла око 31,4 тоне меса, а у хладњачи предузећа “АМ Трготранс 08” око 4,5 тоне, чија се укупна вредност процењује на око 12,6 милиона динара.
Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву за организовани криминал у Београду.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.