početak NAJNOVIJE Крив је Курта

Крив је Курта

od nedelja
795 pregleda
Tihomir Petkovic i Milan Konatar

Да ти немаш број Јова из ДС-а? Узео сам нови телефон, па се погубили бројеви ових из опозиције…

САОПШТЕЊЕ ОМЛАДИНЕ ДС

Ужице, 1. септембар 2015. г.

demokratska stranka

Поводом краха пројекта Централног постројења за прераду отпадних вода и губитка инвестиције од 15,4 милиона евра Демократска омладина Ужице издаје следеће

С А О П Ш Т Е Њ Е

Само неколико дана након извештаја о раду градоначелника Тихомира Петковића представљеног на конференцији за новинаре препуног обмана, лажи и прикривања нерада и катастрофалног стања, град Ужице изгубио је највећу инвестицију и шансу да трајно реши еколошке проблеме у граду.
Дрскост, неспособност и неодговорност најгоре власти индолентног градоначелника Саше Милошевића и Тихомира Петковића свела се на јучерашњи дан у ком је град Ужице изгубио 15,4 милиона евра инвестиције за будућност нас младих.
Имајући у виду да напредњаци и социјалисти поново не бирају средства, служећи се лажима и обманама и покушавајући да нађу алиби за највећи неспех у новијој историји града Ужица, Демократска омладина Ужице овом приликом јавности указује на следеће чињенице:
Рад на студији о изградњи Централног постројења за прераду отпадних вода и 30 км колектора у првој фази и замену азбестних цеви у водоводној мережи преко 50км, започета је и завршена током 2009. године уз подршку Министарства животне средине и просторног планирања и Европске комисије.
Коначни договор постигнут је у пролеће 2012. године када су представници града са представницима делегације Европске комисије и Владе Србије потписали акционе планове, а након тога крајем 2012. године уследила је ратификација уговора у Народној скупштини Републике Србије. Коначну потврду да ће пројекат бити реализован у Ужицу, донео је 15. октобра 2012. године, господин Венсан Дежер заједно са 20 амбасадора држава-чланица Европске Уније, само неколико дана пре смењивања Јована Марковића са места градоначелника Ужица.

Након смене градоначелника Јована Марковића и избора индолентног Саше Милошевића, који у амнезивној изјави за дневни лист „Данас“ наводи да се „не сећа да је било кашњења“ и да „не може сносити никакву одговорност за оно чега се не сећа“ и закључује да се „стварно не сећа да ништа није урађено јер дуже од годину дана није на позицији градоначелника“, град Ужице улази у три године власти коалиције наредњака и социјалиста која за све то време не предузима апсолутно никакве активности на реализацији пројекта изградње Централног постројења за прераду отпадних вода, чиме један практично дефинисан и сигуран пројекат од највећег еколошког интереса, доводи у питање.
Да ли ће после невиђеног краха и бламаже, цена воде бити умањена за износ од перко 30%, односно на период 2012. године и да ли ће екстра профит који је остварен у предходне три године бити враћен грађанима? То је питање и за правосудне органе који су дужни да заштите грађане од бахате локалне власти.
Не треба аболирати ни одговорности заменика градоначелника Видоја Дрндаревића и чланова Градског Већа, који су својим неодговорним понашањем и дволичним изјавама изазивали сукобе и недоумице код грађана Горјана, Крваваца и Поточања.

Неопходно је подсетити да су управо напредњаци и социјалисти током кампање за локалне изборе 2012. године мештанима Крваваца, Горјана и околних села обећавали да уколико баш они дођу на власт од изградње Централног постројења за прераду отпадних вода нема ништа чиме су директно радили против интереса грађана Ужица и против одлука Народне скупштине Републике Србије која је ратификовала све споразуме о овом пројекту.
Да ли се овако понашају одговорне странке и да ли се на овакав начин заступају интереси грађана Ужица? Да ли Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије након оваквих дешавања и чињеница уопште имају легитимет да воде град?
Недопустиво је понашање актуелног градоначелника Тихомира Петковића и Српске напредне странке због чије власти град Ужице сваким даном сигурним корацима корача у пропаст и безнађе пропуштајући шансу за шансом. Јуче је због нерада Тихомира Петковића пропала инвестиција од 15,4 милиона евра, на сличан начин пропао је и пројекат Универзитета, а да ће пропасти и пројекат реконструкције фабрике воде на Церовића брду, све је извесније. За то време градоначелник Петковић ће распродавати градску имовину у бесцење фантомским инвеститорима, повећаваће порезе и намете грађанима како би финансирао своје неспособне кадрове и њихово паразитирање на рачун свих грађана и ширити пропаганду у забавним емисијама на Тргу како је Град препознатљив у изради пројеката и аплицирању ка европским фондовима.

Питамо их: Шта нама младима и образованима, који желимо да живимо у нашем Граду оставља садашње неспособно руководство? Које кораке предузимају да нас младе задрже да останемо да живимо и стварамо породице?
Позивамо комплетно градско руководство да у што краћем року поднесу неопозиве оставке због незапамћеног скандала, пропадања инвестиције, угрожавања будућности младих генерација као и због немерљиве штете по углед града Ужица у европским институцијама и фондовима.

Демократска омладина Ужице

А САД, НЕШТО САСВИМ ДРУГАЧИЈЕ!

snst

Политиканство Демократске странке

– Недопустиво је понашање актуелног градоначелника Тихомира Петковића и Српске напредне странке због чије власти град Ужице сваким даном сигурним корацима корача у пропаст и безнађе пропуштајући шансу за шансом –

У данима када се наставља пропадање Демократске странке на нивоу целе Србије, када се шире лажи, преваре, подметања и претње у унутарстраначкој борби за функције, па чак и у омладини, иста та омладина своје унутрашње проблеме покушава да реши нападима на Српску напредну странку.
Углавном не практикујемо да се бавимо ставовима поменуте странке, али, зарад истине, морамо да одговоримо на неистините тврдње које имају за циљ манипулисање Ужичанима и пуко политиканство.
Очигледно се наставља стара бајка у којој је била једном једна Демократска странка која је све што је радила, добро радила и да су за све што не ваља криви увек неки други. За време Демократске странке сви су живели срећно до краја мандата.
Ипак, вратимо се на кључну тему којом се саопштење бави, а то је пројекат изградње Централног постројења за пречишћавање отпадних вода. Јасно нам је зашто све време на непристојан начин Демократска странка свом снагом напада градоначелника Ужица, Тихомира Петковића, јер док је Петковић на челу Града шансе да ужичке демократе буду поново део власти су реалне попут бајки које Демократска странка толико воли. Бавећи се наводима из саопштења овом приликом љубазно молимо Демократску омладину да нам одговори на следећа питања:
Ако је већ коначну потврду реализације пројекта, како поносно наводите у свом саопштењу, дао господин Венсан Дежер октобра 2012. године, зашто је тадашњи директор Водовода и истакнути члан Демократске странке, Миломир Средојевић, седам месеци раније (9. марта 2012. године) алармантно упозоравао тадашњег градоначелника, Јована Марковића, да се мора хитно приступити решавању имовинско – правних односа у Горјанима? И зашто се бивши градоначелник Јован Марковић оглушио о ова упозорења и тиме директно угрозио реализацију пројекта својом неактивношћу?
Поменути актери су страначке колеге па се поставља питање чему тако драматично дописивање путем поште уз обавезно завођење дописа у писарници ЈКП Водовод и писарници Града Ужица? Да ли је господин Средојевић био свестан опасности која прети реализацији пројекта, за разлику од Марковића, па је на овај начин пребацио одговорност на бившег градоначелника?
У свом стандардном маниру изношења неистина Демократска омладина у свом саопштењу без имало срама износи тврдњу да су у кампањи за локалне изборе 2012. године „чланови Српске напредне странке обећавали мештанима Горјана, Крваваца и околних села да од изградње постројења нема ништа“. Нимало изненађени новим неистинама Демократске странке одбацујемо овакве подле инсинуације и подсећамо да су неке чланове Српске напредне странке мештани поменутих села прогласили за непожељне јер су се залагали да се постројење гради баш у Горјанима где је и планирано. Позивамо да Демократска омладина, ако имало држи до истине, упита мештане Горјана и Крваваца да ли је истина оно што тврдимо.
Да се руководство Града Ужица на челу са Јованом Марковићем од 2009. па надаље озбиљно бавило реализацијом пројекта Централног постројења за пречишћавање отпадних вода и да је приступило основној активности решавања имовинско – правних односа, наредном руководству би олакшало даљу реализацију пројекта и данас не бисмо имали скоро известан неуспех. Али Демократска странка би радије допустила да све пропадне када они нису део власти, па чак и на штету свих грађана Ужица само да би се они наслађивали. До интереса града им очигледно није стало када се радују пропасти овог пројекта, али највећи пораз је чињеница да неуспех пројекта сматрају својом политичком победом.
Срећом по Ужице победе Демократске странке су прошлост.

Омладина Српске напредне странке
Градски одбор Ужице

Е, САД СЕ СТВАРИ ЗАОШТРАВАЈУ, ПА СЕ ПРИКЉУЧИЛИ И СЕНИОРИ

demokratska stranka

Демократска странка Градски одбор Ужице, у вези са изградњом Постројења за отпадне воде и губитком донације у износу од 15, 2 милиона евра, издаје следеће

С А О П Ш Т Е Њ Е

Поштено је да кажете и признате, господо из Српске напредне странке, следеће: „Желели смо, мислили смо да можемо, али ипак је вођење Града изнад наших могућности и превелики залогај за нас“.

Поштено је да признате и гласно кажете грађанима Ужица да:
– „Ако за три године нисмо имали ниједну идеју, ниједан нови пројекат,
– ако смо упропастили највећи развојни пројекат града Ужица – Интегрисани Универзитет,
– ако нисмо успели да завршимо оно што је започето (вртић Пора, Бела Земља, хала у Крчагову, вода ка селима, ширење Депоније),
– ако нисмо окрпили рупе и нисмо окречили направљено,
– ако смо упропастили јавни превоз у граду,
– ако смо зауставили изградњу касарне и аеродрома Поникве,
– ако смо упропастили донацију од 15,2 милиона евра за отпадне воде,
– ако смо порез повећали три пута, а и даље узимамо кредите,
– ако не можемо да дођемо до портира у згради владе Србије а камоли до министра или премијера,
– ако смо продали купљено, срушили направљено и изгубили поклоњено, онда је поштено да признамо да

ГРАЂАНИ УЖИЦА ОД НАС НЕМАЈУ НИКАКВЕ КОРИСТИ И МОРАЛНО ЈЕ ДА ОДЕМО“.

Господо из Српске напредне странке,
три године трајете на прљавој кампањи која се заснива на томе да је за ваше тумарање, неуспехе и назадовање Ужица крива Демократска странка и Јован Марковић. Наша највећа одговорност и кривица је у томе што смо дозволили да такви као ви дођу у позицију да управљају Градом. Што смо, после изградње Депоније, Царине, гасовода, топловода, водовода, 100 км улица, Млечне пијаце, Градског стадиона, Градског базена, вртића и низа пројеката за које смо обезбедили финансирање, дозволили да ваше компоновање и шибицарење буде јаче од изборне воље грађана Ужица.
Jovan MarkovićВаше незнање и политичко лицемерје посебно се ових дана очитава у изјавама и ставовима везаним за изградњу фабрике за пречишћавање отпадних вода. Од 2008.-2012. године, велики број људи из градске управе Ужица и ЈП Водовод Ужице, уложили су своје знање и труд како би град Ужице, први у Србији, добио подршку министарстава, Владе Републике Србије и Европске комисије за изградњу постројења, кроз донацију од преко 15 милиона евра.Три године смо радили на припреми документације, студије изводљивости, акционог плана, уговора, и коначно смо 15. октобра 2012. године, посетом господина Дежера, председника Европске комисије, и 20 амбасадора земаља ЕУ, добили сагласност и потврду да ће овај пројекат бити реализован кроз донацију, са циљем да се изгради до краја 2016. године.
Заиста нам је жао што, у тих 15 дана до смене тадашњег градског руководства на челу са Јованом Марковићем, нисмо успели да извршимо експропријацију земљишта, да изградимо приступне путеве, доведемо струју, воду, решимо све инфраструктурне проблеме и да вам оставимо врпцу и маказе да се што лепше сликате. Грађани Ужица вас питају: „Шта сте ви радили три године? Ко вам је дао за право да 15 милиона евра или један годишњи буџет града Ужица пустите низ загађену Ђетињу? Да ли ће грађани Ужица, за неколико година, морати да финансирају изградњу постројења из сопствених средстава? Када ће бити враћен новац грађанима који су три године издвајали за овај пројекат, кроз повећану цену воде? Када ће бити враћена цена воде на ниво из јула 2012. године?“

У Ужицу, 3. септембра 2015. Градски одбор Демократске странке Ужице

 

ЗНА СЕ ЧИЈА ИМА ДА БУДЕ ПОСЛЕДЊА: НИЈЕ СЕ МАСТИЛО НА САОПШТЕЊУ ДС-А НИ ЧЕСТИТО ОСУШИЛО, КАД ЕТО И СИТНОГ ПИСМА ОД СНС СЕНИОРА… ПИСМО СИТНО, А ПРЕТЊЕ КРУПНЕ…

snst

СНС ДС-у: Да ли је могуће да и после тако тешких политичких пораза ништа нисте научили?

Господо из Градског одбора Демократске странке Ужице,

Изненађени смо да и после низа тешких политичких пораза који су вас задесили ништа нисте научили. Да се и даље, по оној познатој „И после Тита Тито“ кунете и кличете својим вођама, који су вас, својом неспособношћу и надменошћу, довели са 44% подршке Ужичана на испод 7%.
Да ли је могуће да нисте разумели да вас је комична бајка о 40 реализованих пројеката, одавно од стране Ужичана препозната као пуко политиканство, срозала на ниво на коме јесте?
Да ли је могуће да не разумете да је непристојно да, једном по једном, својатате пројекте које су други реализовали, а поводом којих сте ви само секли врпце (изградња Депоније Дубоко, Гасовод, Топловод…)?
Да ли је могуће да још увек немате сазнање да су Ужичани свесни да сте неке друге инвестиције ви започели или једним делом изградили (Градски стадион, Градски базен, Вртић на Пори, Спортска хала у Крчагову итд.), а да сте нама који смо дошли после вас оставили да их годинама плаћамо. И уз то сте, у тренутку вашег, по Ужичане срећног, одласка оставили доспелог, а неизмиреног дуга преко три милиона евра?
Или се можда иза тако нападног последњег саопштења ужичкој јавности крије страх неких од ваших вођа од неумитног преиспитивања одговорности оних који су својим нечињењем у периоду од 2010. до 2014. године проузроковали губитак донације од 15,2 милиона евра за изградњу Централног постројења за пречишћавање отпадних вода у Горјанима?
Српска напредна странка, странка која води Град у тешким временима којима сте ви из ДС-а својим нерадом, незнањем и незаконитим радњама док сте били на власти допринели, неће попут вас честим политичким саопштењима збуњивати своје суграђане.
СНС ће иницирати ванредну седницу Скупштине Града, на којој ће сви имати прилику да кажу своје мишљење у вези пропуста везаних за изградњу постројења у Горјанима, а ужичка јавност стећи пуно сазнање о овој теми.
Оно што је најважније, а знамо да се појединци из ДС-а тога највише плаше, је то да ће СНС инсистирати да се пронађу кривци за губитак донације од 15,2 милиона евра за овај пројекат.
Позивамо вас, господо из ДС, да се добро припремите јер је неопходно да сви који су радили на (не)реализацији пројекта изградње Централног постројења за пречишћавање отпадних вода дају одговоре на јасна питања која ће бити постављена.
То од свих нас заслужују грађани Ужица.

Српска напредна странка
Градски одбор Ужице

А ДА ЧОРБА БУДЕ ГУШЋА, СА САОПШТЕЊЕМ ИЗАШАО ЈЕ И ПОКРЕТ “ДВЕРИ”

dveri užice

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОКРЕТА „ДВЕРИ“

Служите народи или му се скините са грбаче

– Наравно, садашњи градоначелник било какву критику унапред проглашава политиканством, а управо је политиканство његове странке и коалиције, његове власти и њега самог довело до скоро пропасти овога пројекта –

Покрет Двери је у априлу ове године упозоравало суграђане да локална власт ради све да до изградње постројења у Горјанима НЕ дође, и да се ближи тренутак, који је изгледа дошао, да се не само изгуби донација од 15,2 милиона евра, већ и шанса да се реши један од најзначајнијих еколошких проблема у граду.
Од 2010.год. челници владајућих странака обмањују грађане Ужица и републике, као и мештане Горјана. Две године смо могли да слушамо Марковића како ће радови почети “колико сутра”, односно пред или одмах након избора, а након “промене” власти исту вишегодишњу празну причу су наставили градоначелници Милошевић и сада Петковић. Једна прича за јавност, инвеститоре и министре, друга прича “у поверењу” са мештанима Горјана и других околних села.
Наравно, садашњи градоначелник било какву критику унапред проглашава политиканством, а управо је политиканство његове странке и коалиције, његове власти и њега самог довело до скоро пропасти овога пројекта.
И што смо тражили на изборима, то смо добили и добијамо годинама. Неспособност и незнање, и при томе бахатост, а са друге стране снисходљивост и свеукупни менталитет потлаченог човека.
Као што Селимовић давно рече: Је ли мудрост да не очекујемо много ни од себе, ни од других? Је ли то губитак или добитак, ако сазнамо праву меру, своју и туђу? Губитак је што је та мера ситна, а добитак што не тражимо више.
Покрет Двери захтева од властодржаца, који већ годинама, а неки и деценијама, користе све бенефиције свог положаја, да се сете и обавеза које су имали и које имају према грађанима Ужица, као и шта тај положај представља – служба народу и за добробит народа. А када се тога сете, да учине и једину моралну ствар у том тренутку – да дају оставке и да се овом народу скину са грбаче.

Повереник Двери за Ужице
Драган Бабић

Comments

comments

Povezani tekstovi

3 više komentara

Stranacki Ateista 5. септембар 2015. - 11:05

Dragi Uzicani,na sledecim izborima predajte prazne listice,jer prepucavanja izmedju uzickih stranaka ,govore dovoljno o njima!Vi znate kako Vam je,”mlate”sa Vama kako im odgovara!

ponovi
miki 9. септембар 2015. - 11:51

Kriv je Milan Lučić

ponovi
Darko 9. септембар 2015. - 12:36

Kriv je načelnik za privredu i investicije Milan Lučić i gradonačelnik Saša Milošević

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.