početak GRADSKAINFO Кривична пријава против возача у здравственој установи

Кривична пријава против возача у здравственој установи

od nedelja
525 pregleda

wpid-Sanitet

Кривична пријава против возача у здравственој установи

Ужички полицајци поднели су кривичну пријаву против десет особа из Ужица, Чајетине и Севојна, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, као и против четири особе из Ужица и Чајетине, због извршених кривичних дела злоупотреба положаја одговорног лица и фалсификовање службене исправе.

Сва поменута лица запослена су на радном месту возача у здравственој установи у Ужицу. Сумња се да су они током 2012, 2013. и 2014. године искоришћавањем свог положаја сачињавали налоге за службена путовања са неистинитим подацима, на основу којих су неосновано наплаћивали дневнице, чиме су себи прибавили противправну имовинску корист у укупном износу од око 693.000 динара, а на штету здравствене установе из Ужица.

О догађају је обавештен тужилац Основног јавно тужилаштва у Ужицу.

Контрола аутобуса

Припадници ужичке полиције синоћ су приликом редовне контроле из саобраћаја искључили возача аутобуса, због извршеног прекршаја прекорачење времена вожње и непридржавања обавезних пауза, као и одговорности предузећа.

Синоћ око 18,30 часова припадници полиције зауставили су аутобус, београдских регистраских ознака, власништво предузећа из Београда, који је вршио превоз деце на релацији Митровац-Београд-Панчево. У аутобусу се налазило 90 деце, која су се враћала са рекреативне наставе на Тари. Возач аутобуса искључен је из саобраћаја због извршеног прекрашаја прекорачење времена вожње и непридржавања обавезних пауза, јер је возио 11 часова без прекида, док је против предузећа поднета прекршајна пријава због извршеног прекршаја одговорности предузећа.

Такође, против возача биће поднета кривична пријава због извршеног кривичног дела фалсификовање исправе.

Ангажовањем полиције пронађена су два аутобуса у која су деца пребачена и уз пратњу полиције ноћас око 2,30 часова стигла су у Панчево.

О догађају је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Ужицу.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.