početak AKTUELNO Маскенбал у Читалишту

Маскенбал у Читалишту

od nedelja
732 pregleda

DSCN0551

Маскенбал у Читалишту

На крилима маште

Школски библиотекари ОШ ,,Душан Јерковић“ Ужице, Мирјана Радовановић Пејовић и Мирјана Максимовић, организовале су са својом колегиницом Ратком Вучковић,  са Дечијег одељења Народне библиотеке Ужице  пети, већ традиционални, маскенбал ученика III разреда ,,На крилима маште“ 24.12.2014. године у Читалишту Народне библиотеке.

Ученици су најпре кроз игру, песму и рецитал најавили долазак Нове године, а затим у свечаном дефилеу и веселој атмосфери потрудили се да представе своје маске. Као и сваке године, маскирали су се у своје омиљене књижевне ликове и тиме популарисали читање и промовисали коришћење различитих библиотечких услуга. Ове године ученици су били посебно одушевљени што су им се у маскирању придружиле и њихове библиотекарке.

IMG_0926

IMG_0928

DSCN0546

DSCN0549

Библиотекари Народне библиотеке Ужице, Анђа Бјелић, Биљана Ристовић и  Илија Смиљанић, имали су веома тежак задатак. После изведене приредбе ученика свих шест одељења  III разреда одабрали су најуспешније маскиране ученике – то су овога пута:  Павле Жунић III 1, Димитрије Ћалдовић III 2 и Ива Илић III 2. Они су награђени вредним и интересантним књигама које је обезбедила НБУ.

Видело се опет да ученици радо показују свој таленат, знање и способности, не само у наставним, већ  и ваннаставним активностима. Сви су се добро забавили и развеселили пред Нову годину, Божић и зимски распуст уживајући у исказивању своје креативности.

Мирјана Р. Пејовић, П. Радибратовић

DSCN0472

 

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.