početak GRADSKAINFO Кривична за неуплаћивање прихода

Кривична за неуплаћивање прихода

od nedelja
478 pregleda

mup užiceКривична за неуплаћивање прихода

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу поднели су кривичну пријаву против мушкарца из Пожеге, због постојања основа сумње да је извршио кривична делa злоупотреба овлашћења у привреди и повреда права по основу рада и права из социјалног осигурања.
Сумња се да је он као фактички одговорно лице занатске радње, примио 1.162.080 динара на име изведених грађевинских радова од донатора на изградњи цркве у општини Пожега, а потом га противправно задржао за себе уместо да га уплати на пословни рачун занатске радње.
Осумњичени се терети да није закључио Уговор о раду нити друге уговоре из Закона о раду са особом са којим је уговорио посао и на тај начин јој ускратио право на обавезно социјално, здравствено, пензијско и инвалидско осигурање.
О догађају је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Пожеги.

**********************

Кривична за мањак у благани

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу поднели су кривичну пријаву против једне особе из Пожеге, због постојања основа сумње да је извршио кривична делa пореска утаја и фалификовање службене исправе.
Сумња се да је он као одговорно лице привредног друштва, током 2011. године, са благајне привредног друштва без адекватног основа подигао 5.866.264. динара, које је задржао за себе, а није оправдао потребном документацијом све до момента покретања стечајног поступка над привредним друштвом. Он се терети да је стечајном управнику доставио фалсификовану документацију како би покушао да прикрије мањак у благајни.
Постоји сумња и да је ангажовао књиговодствену агенцију за израду завршног рачуна за 2011. и 2012. годину, при чему је доставио неадекватну документацију на основу које је израђен завршни рачун за 2012. у који су унети неистинити подаци у погледу потраживања овог привредног друштва према осталим привредним друштвима, за чију тачност је гарантовао својим потписом.
О догађају је обавештен заменик Основног јавног тужилаштва у Пожеги.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.