početak GRADSKA Луна парк “Обилић” донирао микроскоп и лекарске торбе

Луна парк “Обилић” донирао микроскоп и лекарске торбе

od nedelja
575 pregleda

luna-park-umanjene

Луна парк “Обилић” донирао је ужички Дом здравља у опреми вредној око 82.000 динара, у виду биолошког микроскопа за постојећу лабораторију и три теренске лекарске торбе за одељење Кућног лечења. Тим поводом је уприличен пријем Зорану Лукићу, једном од власнике “Обилића”, где су се захвалили Видоје Дрндаревић, члан Градског већа, и Славка Митричевић, директорка Дома здравља.
Зоран Лукић је подсетио да је град Ужице годинама уназад луна парку обезбеђивао добру локацију у граду, али и да је његов отац, који се бавио истом делатношћу, основао фонд за добротворне сврхе. Ово, иначе, није прва донација коју су породица Лукић уручили некој од установа у Ужицу.
Прошле године донација од 100.000 динара је уручена Центру за социјални рад за набавку дрва најугроженијим.
– Мој деда је двадесетих година прошлог века научио да буде дресер, мађионичар и жонглер. Основао је сопствени циркус, који је радио до Другог светског рата, а после рата, 1945. године почео је да се бави рингишпилима и вртешкама. Њега је наследио мој отац, који је проширио на луна парк, а мој брат и ја смо наставили са тим. Сада смо стационирани на Златибору, али сваке јесени долазимо у Ужице. Имамо још пет луна паркова у великим градовима, као и четири до пет који се стално селе. Иначе, породица Лукић је давно основала помоћ за хуманитарне акције и ми се тога увек држимо – рекао је Лукић.
Видоје Дрндаревић је рекао да је луна парк „Обилић“ платио пуну цену за закуп зељишта на месец дана у износу од 212.000 динара, а да је ова донација накнадно уручена.
Славка Митричевић се захвалила на донацији и додала да је билошки микроскоп био неопходан за лабораторију у Дому здравља, јер већ преко 30 година користе постојећи.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.