početak GRADSKAINFO Ministar Tasovac na Zlatiboru

Ministar Tasovac na Zlatiboru

od nedelja
838 pregleda

TASOVAC

– 27 предавача из региона представиће своја знања и искуства везана за позиционирање културних установа на туристичком тржишту –

Министар културе и информисања Иван Тасовац ће отворити Регионалну конференцију националних комитета ICOM-a (Међународни савет музеја) под називом „Музеји и културни туризам – повезивање различитости“ у понедељак, 8. септембра у 12 сати , у хотелу „Мона“ на Златибору.

Конференција је осмишљена да кроз примере добре праксе, заједничке активности локалне заједнице и институција културе, манифестације и сличне програме покаже важност укључивања музеја и институција културе у туристичко тржиште, као и њихов допринос развоју идентитета на регионалном и националном нивоу. Такође ће бити разматрани начини презентације музеја широкој публици, модели интерпретације културног наслеђа туристима, значај модернизације и прилагодљивост музеја захтевима посетилаца и туриста. Конференција ће допринети да се дефинишу кључни проблеми у овој области, као и да се дају предлози за развој и унапређење културног туризма

Током прва два дана, 27 предавача из региона представиће своја знања и искуства везана за позиционирање културних установа на туристичком тржишту, док је последњег дана Конференције планирана једнодневна стручна екскурзија и упознавање учесника са културним и природним наслеђем Златиборског округа и обилазак Музеја „Старо село“ у Сирогојну, институцију која је један од лидера у културном туризму Србије.

Организатор конференције је Национални комитет ICOM-a Србије, а покровитељи Генерални секретаријат ICOM-a са седиштем у Паризу, Министарство културе и информисања Републике Србије и Туристичка организација Златибора.

У наставку дана министар Тасовац посетиће Музеј у Пријепољу.

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.