početak NAJNOVIJE Министар за рад посетио Ваљаоницу

Министар за рад посетио Ваљаоницу

od nedelja
556 pregleda

Vulin

ВАЉАОНИЦА БАКРА ПРИМИЛА 19 РАДНИКА У РАДНИ ОДНОС НА ДОДАТНО ДОКАЗИВАЊЕ
УЖИЦЕ, 22. јануар 2016. године: Министар за рад и социјална питања Александар Вулин, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и градоначелник Ужица Тихомир Петковић посетили су Ваљаоницу бакра Севојно и обишли новозапослене раднике. Директор Ваљаонице бакра Милија Божовић рекао је да је ово предузеће у току прошле године преко Националне службе за запошљавање примило 23 радника од којих је 19 примљено у радни однос на додатно доказивање и уколико се буду доказали имаће шансу да стално раде. То су углавном производни радници – ваљари, ливци, бравари и електричари. Они ће уз искусне мајсторе који су пред пензијом стећи додатно знање.
Градоначелник Тихомир Петковић је рекао да је Ужице један од срећнијих градова јер је у њему успешно сачуван део велике индустрије из бивше Југославије, међу којима је и Ваљаоница бакра, која запошљава преко 1.100 радника.
– Кроз овај програм стручне праксе четири радника су финансирана из буџета града Ужица, а остале је финансирала држава преко Националне службе за запошљавање. Ужице је као град препознатљив по томе што финансира нова запошљавања путем јавних радова, стручне праксе и самозапошљавање. Зато смо проглашени за најуспешније у Србији. У томе нам је доста помогао министар Вулин – рекао је Петковић и додао да ће Вулиново министарство помоћи у изградњи прихватилишта, али да је град Ужице мало продужио израду пројекта и нада се да ће ове године бити завршен.
Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да је НЗС у протеклој години имала на располагању 3,3 милијарде динара за мере аткивног запошљавања, од чега је највише запослених у приватном сектору, међу којима је и Ваљаоница бакра. У овој години ће на располагању имати 50 милиона динара више. Он је још рекао да је прошле године на нивоу филијале Ужице пласирано 100 милиона динара.
Министар Александар Вулин је рекао да осећа велико задовољство што је „Ваљаоница бакра дала прилику момцима да са својих 10 прстију зараде хлеб“.
– Сигуран сам да ће се ове мере запошљавања продужити. За ову годину предвиђено је 2,8 милијарде динара за активне мере запошљавања и још 550 милиона динара за подстицај запошљавања особа са инвалидитетом. Кроз програм стручне праксе предвиђено је да прође 5.040 особа, а кроз мере запошљавање у свим видовима преко 25.000 особа – рекао је Вулин и посебно је похвалио сарадњу синдиката и послодавца у Ваљаоници бакра.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.