početak SATIRA Министарство здравља обећало изградњу крвовода Београд- Ужице

Министарство здравља обећало изградњу крвовода Београд- Ужице

od nedelja
596 pregleda

– Проблеми настали због селидбе трансфузије крви из Ужица у Београд биће решени, обећавају у Министарству здравља и најављују почетак изградње крвовода који ће повезати здравствене центре у ова два града. Овај пројекат ће осигурати бржи и лакши повратак крви у ужичку болницу, што гарантује да ће она увек имати неопходне количине драгоцене течности –
– Потпуно разумемо забринутост Ужичана због премештања трансфузије из њиховог града, али разлога за бригу заиста нема, кажу у Министарству здравља. – Крв ће се, као и до сада, прикупљати у Ужицу и околини, само ће се сад транспортовати у Београд и ту стајати док некоме не затреба. Са ужичким властима смо договорили изградњу крвовода који ће олакшати и убрзати транспорт крви између два града, а док он не буде завршен, користићемо услуге брзе поште. То су стандарди развијених земаља које морамо да усвојимо и применимо, ради добробити наших грађана. Уосталом, да ли је ико од вас чуо да једна Немачка или Шведска крв за трансфузију чува у Ужицу, упитао је он присутне.
Ужичка власт са одобравањем гледа на најаву изградње крвовода и поручује да ће све своје ресурсе ставити у функцију овог значајног пројекта.
– Захваљујући одличној сарадњи са надлежним министарством, решене су све недоумице око опстанка трансфузије крви у нашем граду. Министарство нам је у потпуности изашло у сусрет и добили смо чврста обећања да ће крвовод бити изграђен. Његова изградња ће отворити нове перспективе нашем граду и обезбедити нова радна места. Са наше стране, учинићемо све да он буде изграђен што пре, а овим путем желимо да уверимо наше суграђане да ће крв између Београда и Ужица протећи брзо, као вода са “Врутака” у градски водовод.

(Бојан Савић, Ужичка недеља 990)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.