Петковић обећао да ће Ужице изградити тржни центар по глави становника

Отворен тржни центар у Крчагову

– Градоначелник Тихомир Петковић обишао је Крчагово где је, током разговора са грађанима, најавио улагања у овај део града и обећао да ће сваки Ужичанин за коју годину добити свој тржни центар –
– Ужице убрзано напредује на свим пољима, а улагањима у Крчагово ћемо обезбедити равномеран развој читавог града, поручује Петковић. – Поред Лидла, који већ неколико година почиње да ради, овде ће, у просторијама бившег Фасауа, ускоро нићи још један тржни центар. Тим пројектом приближавамо се циљу који смо себи зацртали, а то је да Ужице има бар један тржни центар по глави становника. Остварењем те политичке визије, сваки наш суграђанин ће моћи несметано да обилази рафове, разгледа понуду без гужве и страха да ће га неко претећи и купити робу на акцији пре њега, објашњава градоначелник све предности ове идеје.
Петковић верује да је градња тржних центара најбољи рецепт за развој Ужица, јер они обезбеђују нова радна места и да ће, захваљујући њима, незапосленост постати део ружне прошлости.
– Математика је јасна и конкретна наука. У сваком од новоотворених тржних центара биће запослено по неколико десетина Ужичана што ће незапосленост свести на нулу, а неопходну радну снагу ћемо увозити из других општина. Тржни центри ће својим радницима исплаћивати плате, које ће њихови радници потом трошити у другим тржним центрима, што ће обезбедити проток капитала и преко пореза повољно одразити на прилив средстава у буџет града. Тако прикупљен новац ћемо даље улагати у отварање нових тржних центара, што ће Ужичанима осигурати добру понуду различитих производа и мирну будућност, објаснио је он.

Бојан Савић (Ужичка недеља 991)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.