početak KULTURAMUZIKA Млад и популаран

Млад и популаран

od nedelja
522 pregleda

ЈОВАН МАРКОВИЋ – ПЕВАЧ
Са само 19 година Јован Марковић је постао веома популаран певач у ужичким клубовима, кафићима, а понајвише у Црној Гори. Рођен је у Ужицу, а у школу је пошао годину дана раније. У родном граду је завршио основну и средњу школу. Љубав према музици је стекао од оца и стрица који су се бавили музиком.
– И отац и стриц су се бавили музиком. Отац је певао, а стриц свирао. Када сам био пети разред ишао сам у приватну музичку школу, а пошто нисам могао да стигнем због редовне школе, а родитељи радили, напустио сам музичку школу. Када сам пошао у средњу школу, крајем прве године, почео сам да певам. Радио сам највише са клавијатуристом, понекад нека певачица. Имао сам сарадњу и са неким бендовима, а сада правим неки свој бенд – каже млади Јован.
Његов први јавни наступ је био у „Пашиновцу“ преко пута градске галерије.
– Моји другари су ту свирали и ја сам почео са њима да певам. Онда се то тако полако ширило и сада наступам највише по Црној Гори. Завршио сам средњу школу, али ми је било јако тешко, јер сам ишао на часове певања код Иване Селаков у Београд. Због тога сам у четвртој години имао доста изостанака. Има сам два пута седмично час у Београду. Ишао сам пет месеци. Савладао сам брзо те технике певања, али тек после неког одређеног времена дошло ми је то знање којем ме је она учила – каже Јован и додаје да је имао велику подршку од оца и стрица, као и осталих у породици.
Са професорком Иваном не наступао на једном сплаву у Београду. Намера му је да се озбиљно и професионално бави музиком. Иначе, како каже, по категорији је прави поп певач, али ради комплетан клупски репертоар.
– Највише волим да певам баладе и певам их из душе, из задовољства, а све остало је посао. А, иначе, волим да слушам Џенана – казао је наш саговорник.
На питање како публика реагује када га виде тако младог, он каже:
– За сада позитивно, где год да певам и поново ме зову. Знам да направим добру атмосферу. Радим само у клубовима и неким кафићима. Не видим себе у весељима, мада у реду су весеља, али више себе видим у некој дискотеци, ту се проналазим. Имам доста енергије и доста сам позитиван на сцени.
Тренутно ради на оснивању свог бенда кога ће чинити он и још два младића из Ужица и један са Златибора.
– Биће то млад бенд, они имају по 23 и 24 године. Ја ћу бити најмлађи, али бићу шеф, јер сам најсналажљивији – додао је Јован у шали, али је озбиљан посао када је рекао да има у плану да са новим бендом сниме и неки ЦД, али после наступа у Звездама гранда.
У Ужицу има још два до три овако млада певача, али Јован већ годину и по дана ради ван Ужица и то му не представља никакав проблем.
Један од главних циљева ове године је да наступи у Звездама гранда. Каже, био је већ једном пре две године, али је испао у првом кругу.
– Тада сам тек почео да певам. Мислио сам да знам да певам, али сада када погледам, разлика између мог тадашњег и садашњег певања је небо и земља. Надам се да ћу ове године имати више успеха него претходни пут. Тада сам радио само у Ужицу, у два до три локала, у које су долазили познати људи и било је све опуштено. Од тада сам прошао доста локала и места тако да већ имамо неко искуство и надам се да ћу овог пута у Звездама гранда проћи много боље и да ће ми бити лакше – озбиљан је Јован, који ће те термине у музичком ријалитију ускладити са својим обавезама и заказаним терминима до пола лета.
Иначе, Јован Марковић је један од покретача хуманитарног концерта за лечење, сада покојне, Соње Христовски.
С обзиром да се зове и презива као бивши ужички градоначелник Јован Марковић, он се на ту констатацију само насмејао и рекао:
– Знамо се и лично. И ми смо добри људи.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.