početak GRADSKAINFO Никола освојио светски куп!

Никола освојио светски куп!

od nedelja
792 pregleda

НАША ОЧЕКИВАЊА ИСПУЊЕНА
Пре пола године Ужичка недеља је најавила будућег првака света у кик боксу Николу Филиповића. Наш млади суграђанин Никола, коме је тек 22 године, то је и недавно остварио на светском купу у Мађарској. Освојио је прву златну медаљу на неком међународном такмичењу. Након тога уследило је такмичење у А серији, где је такође победио и тиме себи обезбедио место у репрезентацији Србије на следећем светском првенству у новембру ове године у Будимпешти.


Од последњег нашег писања о Николи, крајем октобра прошле године, Никола је до сада освојио пет пута првенство држaве у Б класи.
– То ми је било увертира за улазак у А класу, где су наши најбољи спортисти. На светском купу у Мађарској одржаном 21. маја освојио сам злато, победивши у финалу Молдавца нокаутом у другој рунди. То је био ножни ударац. Имао сам мало спортске среће, добро сам се припремао, много сам тренирао и направио велики напредак. Није било разлога да изгубим. Самим тим дошли су и успеси – каже Никола и додао да његово прво злато са међународног такмичења лепо утиче на његово самопоуздање.
После две недеље уследило је следеће такмичење, којим се Никола поноси.


– Освојио сам А класу 4. јуна и тиме сам обезбедио место у репрезентацији. Пласирао сам се на светско првенство, које ће се одржати у новембру, исто у Мађарској. Пре тога, у октобру следе припреме на Митровцу на Тари, а након тога пар дана одмора и после путовање на светско првенство – рекао је Никола.
После освајања А класе добио је позив за професионални меч у Цириху, али је одбио.


– Одбио сам то јер хоћу да се фокусирам на светско првенство и нема потребе да се залетим. У будућности ћу се прихватити те борбе, а сада баш немам потребе за професионално такмичење. Желим да видим и да искусим ово светско првенство. На професионалним такмичењима су професионалци који имају преко 30 година и много светских мечева. Не кажем да бих изгубио, али ја не излазим на такмичења када нисам спреман. За такво такмичење хоћу да будем максимално припремљен и да имам више самопоуздања – додао је млади ужички светски првак.


Никола Филиповић је почео да тренира кик бокс пре скоро пет година у клубу „Дон“ код Миладина Генга Даниловића. Ту је тренирао годину и по дана, а потом отишао у Београд на ДИФ и наставио да тренира у клубу „Црвена звезда“. Ту је уједно и држи тренинге, како би зарадио, како каже, себи за џепарац.
– Тренер Генго је тренер кога не заборављам. Када сам победио на светском купу, прво сам њега звао и похвалио се – додао је Никола, који сада завршава трећу годину факултета.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.