početak NAJNOVIJE На удару републичких органа!!!

На удару републичких органа!!!

od nedelja
670 pregleda
MILAN STAMATOVIĆ

MILAN STAMATOVIĆ

ОБАВЕШТЕЊЕ
ДИСКРИМИНАТОРСКИ ОДНОС ПРЕМА ОПШТИНИ ЧАЈЕТИНА

Поштовани,

Овом приликом желимо да Вас информишемо да Општина Чајетина, и поред целокупно приложене документације, и окончаних свих правних процедура, није у могућности да реализује инвестицију века за Општину Чајетина – најдужу панорамску гондолу на свету „Голд гондолу Златибор“, у коју ће бити уложено 13 милиона евра сопствених средстава, која ће у наредном десетогодишњем периоду увећати приходе од туризма за 10 пута, али из нама (не)знаних разлога држава још увек не издаје дозволу за градњу.

Активностима Општине Чајетина и њеног председника г-дина Милана Стаматовића спречена је „отимачина“ преко 2200 хектара државног земљишта на Златибору које је дато на коришћење Пољопривредном комбинату Златибор, а чија тржишна вредност прелази 4 милијарде евра.

Двадесет година траје борба Општине Чајетина да се под њено окриље врати и 200 хектара највреднијег земљишта – од вештачког језера, насеља Краљеви конаци… којим већ годинама руководи Златибор турист, а сада прети опасност да без накнаде пређе у приватне руке.

Оптужују нас и да се послови поверавају невладиној организацији Програм уједињених нација за развој (УНДП) како би се избегло плаћање ПДВ-а и пореза. Тачно је да сарађујемо од 2012. године са УНДП-ом на принципима на којима се исти програм спроводи у преко 170 земаља света, а сарадња УНДП-а и Републике Србије регулисана је кровним споразумом УНДАФ закљученим између УН-а и Републике Србије, којим је регулисан и порески третман…

И поред свих напора да се живот грађана у Општини Чајетина и на Златибору подигне на виши ниво и континуираног указивања општинског руководства на бројне недозвољене радње које за последицу имају незаконито отуђење државне имовине за резултат имамо континуиране контроле органа Републике Србије.

Уназад десет дана целокупно пословање Општине Чајетина контролише Служба за борбу против организованог криминала Републике Србије, иако су у више наврата исти пројекти били предмет контрoле.

Плашимо се, а имамо и индиције, да смо на „удару републичких органа“ из разлога што владајућа странка не партиципира у власти Општине Чајетина, која је једна од најуспешнијих локалних самоуправа у Републици Србији, са буџетом од преко 20 милиона евра, Општином која ће у наредне четири године постати прва српска еколошка општина…

Сматрали смо неопходним да Вас обавестимо о свим горе наведеним негативним дешавањима, те да Вас замолимо, да заједничким напорима покушамо да зауставимо линч и дискриминацију политичких неистомишљеника.

С поштовањем,

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.