početak AKTUELNO Нађино песничко вече у ГКЦ

Нађино песничко вече у ГКЦ

od nedelja
626 pregleda

NadjaНаша млада суграђанка, Ђоковић Нађа, већ две године уназад добијала је разна признања за своју поезију и прозу. У априлу ове године, прошла је међународни конкурс за поезију „Дигиталног зборника Друштва живих песника“, као најмлађа и једина представница Златиборског округа и ушла најпре у најбољих 500, а затим у најужи избор – 50 најбољих аутора. Након одржане промоције зборника у априлу 2015. добила је понуду за објављивање сопствене дигиталне књиге. Након седам месеци, објавила је и своју другу и званичнију дигиталну књигу, под називом „Четири ватре“, рецензента Стевана Мијаиловића, интернету и јавности познатог под псеудонимом Марат М’Саев Даан, који је и сам песник, чија је рецензија гласила:
„Књига „Четири ватре“ је комплексно уметничко дело које у себи садржи поезију, прозу младе ауторке Нађе Ђоковић. У свету писаца, многи теже висинама прескачући степенике на њиховом путу. То није случај са Нађом. Она полако иде корак по корак, реч по реч које читаоцу преносе концизну мисао и емоцију у тренутку стварања. Читајући „Четири ватре“, у мени се пробудио онај знак узвика који подсећа на лепоту живота, без обзира на то да ли је дан обучен у сунце или олују, да ли је донео љубав или сузе на лице, добитак или губитак. Као што је нашим телима потребан ваздух који дишемо да бисмо били живи, тако је нашим душама потребна уметност.”
Нађина дигитална књига поезије и прозе “Четири ватре” има своју званичну интернет адресу и доступна је читавом свету.

28.новембра са почетком у 19:00 часова, биће одржано Нађино прво лично „Песничко вече“ у просторијама “Градског културног центра”, где ће се Нађа представити како својом поезијом и прозом, тако и клавирским изведбама већ познатих песама. Улаз јe слободан.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.