početak GRADSKAINFO Најава представе умрлицом

Најава представе умрлицом

od nedelja
571 pregleda

crni ram

НЕОБИЧНА НАЈАВА
Ужице је облепљено необичним умрлицама, на којима пише „Црни рам“. Како смо сазнали, реч је о представи која ће се одржати у среду вече, на Малој сцени ужичког позоришта, са почетком у 20 часова. Представа „Црни рам“, ужичког Компас студија, проглашена је за најбољу на Смотри аматерског драмског стваралаштва Златиборског округа, која је одржана пре месец дана у Бајиној Башти. Истој представи су припале још три награде – за режију, младог глумца и епизоду.
Текст је написао ужички средњошколац Радован Трећи Јовичић, који објашњава да је у питању „драма у три шамара, која говори о односу културе и система, интелектуалаца и масе, али тако да не штеди ни једну ни другу страну“. Осим њега, у комаду играју млади глумци-аматери Павле Веселиновић, Никола Марковић и Душан Стефановић, а сва четворица потписују режију.
– Представу смо припремали осам месеци, без посебних услова, спонзора или професионалне помоћи. Захвални смо Градском културном центру Ужице, чију смо сцену користили за пробе – изјавио је аутор представе Радован Трећи Јовичић, након проглашења победника.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.