početak AKTUELNO NAJBOLJA PREDSTAVA – TRPELE!

NAJBOLJA PREDSTAVA – TRPELE!

od nedelja
502 pregleda

trpele

DEVETI JUGOSLOVENSKI POZORIŠNI FESTIVAL

S  A  O  P  Š  T  E  NJ  E

 Stručni žiri 19. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, u sastavu:

 1. dr Nebojša Romčević – predsednik žirija
 2. Miroljub Rasinski, kompozitor
 3. dr Hazim Begagić, pozorišni producent
 4. Mia David, arhitektica i scenografkinja
 5. Ana Vukotić, rediteljka

 D o n e o       j e      s l e d e ć u

O  D  L  U  K  U

 1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU PREDSTAVU – dodeljuje se predstavi „TRPELE“, autora Bobana Skerlića i Milene Depolo, u režiji Bobana Skerlića i produkciji Beogradskog dramskog pozorišta Beograd, nagrada dodeljuje se većinom glasova.
 2. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU REŽIJU – dodeljuje se Egonu Savinu za režiju predstave „Unosno mesto“, autora Aleksandra Nikolajevića Ostrovskog, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, nagrada dodeljuje se većinom glasova.
 3. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU – dodeljuje se glumcu Goranu Jevtiću za ulogu Živke u predstavi Branislava Nušića „Gospođa ministarka“ u režiji Tanje Mandić Rigonat i u produkciji Pozorišta „Boško Buha“ Beograd, nagrada dodeljuje se jednoglasno.
 4. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU – dodeljuje se glumcu Branimiru Banetu Popoviću za ulogu Domenika u predstavi Eduarda De Filippa „Filomena Marturano“ u režiji Jagoša Markovića i koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica, Crna Gora, nagrada se dodeljuje jednoglasno.
 5. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU SCENOGRAFIJU – dodeljuje se Dragani Purković-Macan za scenografiju u predstavi „Četrnaesta“, autorke i rediteljke Ane Đorđević. u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske – nagrada dodeljuje se većinom glasova.
 6. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU – dodeljuje se Lani Cvijanović za kostimografiju u predstavi Aleksandra Nikolajevića Ostrovskog „Unosno mesto“, u režiji Egona Savina i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, nagrada dodeljuje se većinom glasova.
 7. Nagrada ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU – dodeljuje se Bojanu Veljoviću za ulogu Ujka Blagoja u predstavi prema komadu „Dr“ Bransilava Nušića „Doktor Nušić“, u režiji Kokana Mladenovića i koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta, nagrada dodeljuje se jednoglasno.
 8. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJEG MLADOG GLUMCA i Nagrada        POLITIKE «AVDO MUJČINOVIĆ» – dodeljuje se Momčilu Otaševiću za ulogu Mikelea u predstavi Eduarda De Filippa „Filomena Marturano“ u režiji Jagoša Markovića i koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica, Crna Gora, nagrada dodeljuje se jednoglasno.
 9. Specijalna NAGRADA ARDALION – dodeljuje se Marku Šeliću Marčelu za tekstove songova u predstavi prema komadu „Dr“ Bransilava Nušića „Doktor Nušić“, u režiji Kokana Mladenovića i koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta, nagrada dodeljuje se jednoglasno.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.