početak GRADSKAINFO НОСТАЛГИЈА ЗАРАДИЛА 32 МИЛИОНА

НОСТАЛГИЈА ЗАРАДИЛА 32 МИЛИОНА

od nedelja
538 pregleda

ЗАВРШЕТАК СЕЗОНЕ

-Музејски воз „Носталгија“ 4. новембра 2014. године завршио је овогодишњу редовну сезону саобраћаја на „Шарганској осмици“, која је започела 11. априла ове године. У претходних нешто мање од седам месеци, „Железнице Србије“ музејским возом „Носталгија“ превезле су око 68 хиљада путника, што је за око 5 одсто више него прошле године. Од превоза путника „Носталгијом“ српске железнице зарадиле су ове године око 32 милиона динара, што такође представља повећање прихода за 5 одсто, у односу на лане. Ове године било је укупно 655 редовних вожњи „Носталгијом“ уском мокрогорском „Шарганском осмицом“, што је за три више него лане, – изјавио је данас у железничкој станици Мокра Гора помоћник генералног директора за правне послове и људске ресурсе у „Железницама Србије“ Зоран Лукић, поводом завршетка редовне овогодишње сезоне музејског воза „Носталгија“.

nostalgija_l_no2У 2014. години остварено је око 5.000 ноћења у смештајним капацитетима српских железница на Мокрој Гори, што је приближно на нивоу прошле године.

Према Лукићевим речима, „Железнице Србије“ ове године оствариле су у Музејско – туристичком комплексу „Шарганска осмица“ на Мокрој Гори приход од око 66 милиона динара, што је приближно на нивоу прошле године, а чак преко 60 одсто туриста било је из иностранства.
У организационом смислу, током 2014. године комплетно је обједињена туристичка понуда „Железница Србије“ на Мокрој Гори (смештај, угоститељске услуге и музејски воз „Носталгија“), а комплетна организација посла поверена је Медија центру „Железница Србије“, што је допринело већој ефикасности, бољој организацији рада и квалитетнијој услузи у МТК „Шарганска осмица“, – изјавио је Ненад Станисављевић, директор Медија центра „Железница Србије“.
Резултати пословања у МТК „Шарганска осмица“ свакако би били и бољи, посебно када је реч о смештају и угоститељским услугама, да није било фебруарских сметова и мајских поплава у Србији, али и отказаних школских екскурзија у октобру због нереализованих тендереских процедура, што је у великој мери утицало на смањење броја туриста на Мокрој Гори. На број превезних путника ове године утицала је и чињеница да због лошег стања железничке инфраструктуре ове године није саобраћао воз између Мокре Горе и Вишеграда, којим је лане превезено неколико хиљада туриста.
-Овогодишња зимска сезона на „Шарганској осмици“ почеће 25. децембра и трајаће до 25. јануара 2015. године, а свакодневно ће „Шарганском осмицом“ саобраћати „Носталгија“ са редовним поласком у 10.40 сати и факултативним поласком у 13.30 сати, – најавио је Станисављевић.

МЕДИЈА ЦЕНТАР
Ненад Станисављевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.