početak GRADSKAINFO Најважнија споредна, пардон, главна ствар на свету!

Најважнија споредна, пардон, главна ствар на свету!

od nedelja
712 pregleda


Коначно, да прође и те четири године, и ишчекасмо и то светско првенство! Била су то размишљања мушког дела ове земљине лопте. Нећу помињати сличице, мењажу, кумовско слање дупликата из другог града, проучавање тимова и репрезентација, где има више домаћих, а где гостујућих играча и тако редом… Други део ове земљине лопте схватио је да тада може на миру ићи са пријатељицама у необавезна ћаскања, не мора куповати и уносити нове ципеле баш тада, јер су се овде жене већ на време избориле (да не кажем погрешиле), да зарађују за исте, али да може и на миру радити сијасет других ствари, које иначе не би биле могуће. Мој је списак баш дугачак, а знам да је и ваш, драге моје.
Но, шта је то што тако неодољиво привлачи, милионске цифре, цице са дуплерица, патриотски занос, могућност да и економски мале и неразвијене земље стану раме уз раме са оним другима, а кад се миш попне слону на рамена…Па коментари на друштвеним мрежама, па кладионице, па прва победа после осам година која нам је дала ветар у леђа, па скандал са Робијем Вилијамсом на самом отварању, толико тога има да пожелимо да будемо баш тамо у Русији. Међутим, обзиром да ће се плате повећати почетком следеће године, остају нам баште кафића, боје заставе на лицу и видео-бимови, а признаћете и то је нешто! Ако ништа, рачунајте да ћемо до следећег, бити још четири године старије, тако да је време да нешто урадите за себе, драге моје! А за њих, су ово моји предлози:
1. Када вас ујутру ваша боља или јача половина пробуди, забринута да ли ће моћи да испрати распоред утакмица за тај дан, ви га потапшите, уштините, или штагод уз охрабрујући смешак!
2. Не враћајте се из продавнице без довољне количине грицкалица и пива за трајање утакмице! Ако се ту поткраде и понека кобасица и Немци ће вам позавидети!
3. Редовно читајте фудбалску критику Горчина Стојановића!
4. Ако баш морате, обуците и ту навијачку мајицу, али поставите ултиматум да останете само у њој!
5. Купите шминку у бојама репрезентације, плава је нова црвена за предстојеће лето, ако нисте знали!
6. Дискретно предложите гледање у кафићу са пријатељима и своје одсуство, понекад, јер у овом случају, неће бити примећено!
7. Саслушајте све аналитичаре и спортске коментаторе и немојте се чудити! (Ово Друловић, онај Љубинко…ала је …!)
8. Немајте симпатије према било којој другој репрезентацији!
9. Немојте желети да сте у Русији, ионако не бисте видели сваки офсајд и слободан ударац, како то можете на великом екрану, а поред своје половине!
10. Не проооогнозирајте!
Могла бих да наставим, драге моје! Али знајте, све прође, рече некада Андрић, па ће и ово!
Толико од мене, Воли вас ваша, фудбалска Биља!

Пише: проф. др Биља Грујичић (Ужичка недеља 988)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.