početak GRADSKA Не дамо Рочњак

Не дамо Рочњак

od nedelja
1,3K pregleda

ПРОТЕСТ У КЕСЕРОВИНИ
У недељу 27. октобра 2019. одржан је први протестни скуп у засеоку Мијатовићи, поводом изградње МХН “Рочњак” на истоименом потоку. Иницијативни одбор за одбрану Горњег врела позвао је путем друштвених мрежа све грађане села Биоска, Стапари и Волујац, као и друге грађане да узму учешћа у овом протесту.


Пред више од стотинак људи и уз присуство радника МУП-а, присутнима су се обратили Владан Синђић и Радоје Мијатовић. Они су у својим обраћањима навели да је дозвола за изградњу истекла, као и да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре уважило њихову жалбу и предмет вратило Градској управи на поновно одлучивање. Синђић напомиње да је грађевински инспектор, приликом обиласка локалитета, утврдио да радови нису започети и да се дозвола по аутоматизму ставља ван снаге уколико је прошло више од две године од датума када је издата.


У разговору са присутним мештанима потврђено ми је да више њих инвеститор звао телефоном, претио и упозоравао да не користе воду за напајање стоке или заливање својих башти.
Иначе, са Горњег врела, по речима Рада Мирковића из села Стапари, више од 450 домаћинстава се снабдева пијаћом водом, па бих волео да сретнем и упитам оног који је дозволу уопште издао, да ли је нормалан и колико вреди његов образ!
Окупљени из Иницијативни одбора очекују одговор у року од 30 дана, а уколико не стигне спремни су и на радикалније потезе!

Владимир Гредељевић

 


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.