početak KULTURA Песниче народа мога

Песниче народа мога

od nedelja
747 pregleda

smotra recitatora užice

СМОТРА РЕЦИТАТОРА
На 46. Градској смотри рецитатора, коју је организовао Градски културни центар и која је одржана у четвртак вече у сали Градске скупштине, од осамнаесторо деце у финалу, прошло је шест на Окружно такмичење. У млађој категорији, од првог до четвртог разреда, прошле су Лена Јокић и Милица Чукановић, у средњој категорији, од петог до осмог разреда, прошли су Алекса Бугариновић и Лена Милановић, и у трећој категорији, ученици средњих школа, прошли су Душан Стефановић и Сара Кнежевић.
У првом делу такмичења, од 72 такмичара бирало се осамнаест кандидата за градско такмичење, по шест за сваку од три групе. Стручни жири у саставу Јелене Лукић, председнице жирија, и Бојане Марић и Игора Боројевића, у веома јакој конкуренцији и веома надарене деце, имао је тежак задатак – да изабере по двоје из групе, a који ће представљати град на Окружном такмичењу у Косјерићу.

smotra recitatora užice

– Није нам било лако, али сада нам је лепо. Имало је више од двоје деце, која би заслужила да прођу даље. Имали смо у свакој групи бар по троје које заслужују да иде даље – рекла је председница жирија, која је нагласила и захвалила се свој деци, која су у време изазова друштвених мрежа, нашла време да негује поезију и рецитовање.
Милица Чукановић из ОШ „Душан Јерковић“ рецитовала је „Стонога у трговини“ од Луке Паљетак, а са њом је припрему радила Надежда Поповић.
– Имам осам и по година. Учествовала сам и прошле године, али нисам прошла даље. Сада сам прошла и пресрећна сам – рекла је мала Милица.
Њена вршњакиња Лена Јокић, из исте школе и истог инструктора, рецитовала је „Луди дан“ од Звонимира Балога, каже да је пресрећна.
– Нисам очекивала да ћу проћи, па је зато моја радост сада већа. Много волим песмице – рекла је Лена.

smotra recitatora užice

Алекса Бугариновић из ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно, заслужио је пролазак стиховима „Ћераћемо се још“ од Матије Бећковића, а инструктор му је била Вера Д. Рајаковић.
– До сада сам учествовао више пута и нисам успео да прођем даље. Пресрећан сам и једва чекам Окружно такмичење. Иначе, ја и помало пишем песме и учествујем у драмској секцији – рекао је Алекса.
Лена Милановић, ученица ОШ „Стари град“, рецитовала је стихове песме „Дрхтава песма“ од Мирослава Антића са инструктором Јелене Ристановић.
– Пресрећна сам. До сада сам учествовала неколико пута и ово ми је први пут да прођем даље – казала је Лена.
Сара Кнежевић, ученица четврте године Медицинске школе, рецитовала је стихове „Ја сам отишла у војску“ од аутора Јелене Лукић, уз помоћ инструктора Гордане Рогић, показала је право умеће у изговарању стихова.

smotra recitatora užice

– Поезију волим, а уопште волим глуму и драму. Често учествујем у представама наше школе. Презадовољна сам вечерашњим успехом – рекла је Сара.
Душан Стефановић, ученик треће године Медицинске школе, рецитовао је стихове „На дан њеног венчања“ од аутора Велимир Рајића и инструктора Гордане Рогић.
– И док сам био у основној школи такмичио сам се, имао сам малу паузу, али сам у средњој школи поново наставио. Ја сам уметничка душа и пресрећан сам што идем даље – рекао је Душан.

З. Г.

Aleksa Bugarinovic Dušan Stefanovic IMG_0132 IMG_0133 IMG_0135 IMG_0136 IMG_0140 IMG_0141 IMG_0142 IMG_0143 IMG_0144 IMG_0145 IMG_0146 IMG_0148 IMG_0150 IMG_0151 IMG_0154 IMG_0156 IMG_0159 IMG_0160 IMG_0162 IMG_0164 IMG_0165 IMG_0167 IMG_0172 IMG_0174 IMG_0176 IMG_0179 IMG_0180 IMG_0181 IMG_0182 IMG_0183 IMG_0184
IMG_0187 IMG_0188 Lena Jokic Lena Milanovic Milica Čukanovic Sara Knezevic

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.