početak GRADSKAINFO NOVA AKCIJA UŽIČKE POLICIJE

NOVA AKCIJA UŽIČKE POLICIJE

od nedelja
583 pregleda

Сумња на кривично дело у Чајетини

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу су протекле недеље радећи на сузбијању кривичних дела пореске утаје, сиве економије и недозвољене градње, поднели кривичне пријаве против једне особе из Чајетине, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело противправно заузимање туђег земљишта, као и против двe особе из Чајетине, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело несавестан рад у служби.

Сумња се да је кривично дело противправно заузимање туђег земљишта извршено тако што је инвеститор свој пословни грађевински објекат, који се једним делом налази на катарстарској парцели општине Чајетина, у власништву општине Чајетина, у периоду од децембра 2005. године до августа 2008. године, нелегално доградио и повећао његове габарите и тако противправно заузео делове катарстарске парцеле, која је у власништву општине Чајетина.

Сумња се да је одговорно лице Одсека за урбанизам и просторно планирање општине Чајетина сачинио, а одговорно лице Општинске управе општине Чајетина потписао и донео Допунско решење, пропуштајући тиме дужност да пре доношења решења изврше надзор и утврде да је инвеститор у периоду након куповине објекта 2003. године, нелегално доградио и повећаао површину објекта. Они се терете да су тако омогућили инвеститору да градњу легализује без плаћања накнаде за комунално опремање.

Осумњичени су тиме причинили имовинску штету општини Чајетина за износ од око 1.500.000 динара.

О догађају је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Ужицу.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.