početak SPORT Nova pobeda EKO Rejsing tima Vesnić

Nova pobeda EKO Rejsing tima Vesnić

od nedelja
478 pregleda

slovacka008

ČEŠKA – POBEDA RUDIJA PEŠOVIĆA

Težak udes na stazi Salzburgring u Austriji po svoj prilici nije ostavio traga na Rudiju Pešoviću. Nakon pauze i odsustva sa staze zbog oštećenja takmičarskog BMW-a, srpski automobilista je više nego brilijantno završio prvu, od dve trke, na češkom autodromu Brno. Nakon osvojene treće pozicije, na juče održanim kvalifikacijama Pešović, je od samog starta dao na znanje konkurenciji da je došao po prvo mesto i nakon fantastične borbe sa domaćim automobilistom Davidom Palmijem, taj cilj i ostvario i doneo svom ASK EKO Racing Teamu Vesnić novu pobedu u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu.

slovacka001

Odmah u prvoj krivini Pešović se probio na drugu poziciju, a u vođstvu se našao nekoliko krivina kasnije. Bila je to prva, od minimum desetak promena na vodećoj poziciji u 25 minuta, koliko je trka trajala. Pešović i Palmi nisu štedeli ni sebe ni automobile, u čemu je prednjačio češki vozač, koji je nekoliko puta, na pomalo nesportski način, kontaktom pokušavao da sebi obezbedi bolju poziciju. Iako je u poslednji krug ušao kao drugoplasirani vozač, ASK EKO Racing Teama Vesnić, u drugoj polovini staze ponovo dolazi na prvu poziciju, koju je uspeo da odbrani do karirane zastavice. Pešović je nagrađen burnim aplauzom domaće publike, a ekipa, na čelu sa Mikicom Vesnićem, koja je novi, sada već bivši BMW, češkog asa Petera Fulina, dobila pred sam početak trkačkog vikenda, nagrađena je za naporan rad oko pripreme automobila.

slovacka006

„Iskreno, nisam očekivao ovakav rezultat, jer konkurencija pre svega ima više takmičarskih kilometara na ovoj stazi, a i ja sam prvi put vozio novog BMW-a. Kvalifikacijama sam bio zadovoljan, ali sam realno mogao i bolje od treće pozicije. Ipak, odvozio sam odličnu trku i izdržao veliki pritisak od strane Palmija, koji nije birao sredstva da se nađe ispred. Na kraju sam mu čestitao i pružio ruku, ali i skrenuo pažnju na način vožnje, koji je na momente prelazio granice sportskog. Sa njim sam već imao slična iskustva sa staze Hungaroring, ali ovoga puta nisam hteo tako lako da pređem preko toga. Najbitnije je da automobil nije pretrpeo znatnija oštećenja i da sam, naravno, prvi. Sada sam veoma blizu da definitivno potvrdim treću poziciju u okviru šampionata centralne Evrope i ipak uspešno privedem sezonu kraju. Na to ćemo se i tim i ja koncentrisati sutra, na poslednjoj trci godine.“ – poručio je Pešović odmah nakon svečane dodele pehara u Brnu.

slovacka007

slovacka004

„Moram priznati da odavno nisam gledao uzbudljiviju i napetiju trku. Definitivno je mnogo teže sve posmatrati iz boksa, nego učestvovati u trci. Odradili smo odličan posao, novi automobil, u kombinaciji sa Dunlop pneumaticima, funkcioniše za sada fantastično i nadamo se da ćemo uspešno privesti sezonu kraju. Sve čestitke Rudiju.“ – zadovoljan je „vođa“ tima Milovan Mikica Vesnić.

slovacka003

EKO Racing Team Vesnić trkački vikend nastavlja sutra, kada su u Češkoj na programu kvalifikacije i druga trka.

Rezultati prve trke:
1. Rudolf Pesović SRB BMW 320si S2000 11 krugova
2. David Palmi CZE BMW E46 GTR +0.251
3. Tomas Pekar CZE Renault Clio IV +27.526
4. Jakub Wydzomirski Honda CR-Z +29.809
5. Petr Krejci CZE Lotus Exige +48.551

Petar Janković

slovacka002

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.