početak NAJNOVIJE Novogodišnja 2021.

Novogodišnja 2021.

od Slobodan Simić
971 pregleda

U novogodišnjoj noći u kući je vladala neprijatna napetost. Zbog aktuelne epidemije korona virusa u Srbiji nije se znalo ni da li će se Deda Mraz uopšte pojaviti.

Ipak neko je pred ponoć zakucao na vrata.

Ispred vrata je bio neki čovek sa zelenim šlemom, u plavom odelu i crnom kesom sa prorezima za oči, navučenom preko glave.

– Evo i mene dragi moji Srbi i Srpčići – čuo se vedar glas našeg Deda Mraza, dok mu je ispod crne kese provirivala bela brada.- Stigli su novogodišnji pokloni!

Deca su odmah poskakala od radosti.

– Izvinite ako vas plašim ovim svojim izgledom..- rekao je Deda Mraz kad je ušao- ali šta da se radi..Ovo su najnovije mere Kriznog štaba Srbije u borbi protiv epidemije… Od juče u 14,35h stariji muškarci do 170cm visine i teži od 80 kg moraju da nose zelene šlemove i crne kese preko glave, a strogo im se zabranjuje nošenje crvene odeće…

– Ma nema veze Deda- odmahnuo sam ja rukom sa razumevanjem.- Kao što vidite, ja po novim merama Kriznog štaba od jutros u 6,45h nosim crnu trenerku, vunenu kapu i naočare za sunce.. pa šta mi fali..Nego ima li za nas nekih lepih poklona?

– Kako da nema!- živnuo je Deda Mraz – I za vas i za celu Srbiju.. PCR testovi za otkrivanje korona virusa! A uz njega i trenutno najveći mogući poklon na svetu…vakcina protiv korona virusa!

Deca nisu krila svoje potpuno razočarenje, i momentalno su otišla u svoju sobu.

– Pa ono..nisu baš pravi i očekivani pokloni- izrekao sam ja dečije misli – ..ali ruku na srce..prilično su korisni… A koliko mi dobijamo PCR testova? Jel cela porodica ili samo..

– Možda se nismo dobro razumeli- prekinuo me je Deda Mraz.- Vi ne dobijate besplatno PCR testove nego je poklon..PCR testovi po staroj ceni! Od nove godine po odluci Vlade Srbije testovi će biti 50% skuplji! Tako da..ukratko..dužni ste mi 200 evra!

– Da to nije malo..mnogo?- ipak sam morao da prokomentarišem.

– Mnogo?- čudio se Deda Mraz. – Pa za manje od dva sata biće 300 evra! Dobili ste poklon od 100 evra!

Sa te tačke gledišta poklon je izgledao sasvim solidno.

– A vakcine!?- setio sam se u momentu.- Koliko li koštaju tek…vakcine… za celu porodicu?

Deda Mraz je samo odmahnuo glavom.

– Ma hajte molim vas, gospodine, to vam je poklon od vaše Vlade i potpuno je besplatna! Vaše je samo da obavezno i pažljivo popunjavate ove prateće formulare..

Deda Mraz mi je uručio porodično pakovanje vakcina i propratne formulare, na kojim je krupnim slovima pisalo NEŽELJENI EFEKTI.

– To je samo formalnost- pokušao je Deda Mraz da smanji moju vidnu zabrinutost.- Ništa to nije opasno..Jedino je obavezno da se, uz pomoć gugl translejta, formulari popunjavaju na azejbedžanskom jeziku.. jer su vakcine proizveli vaša braća Azerbedžanci.. pa su radoznali.. kako deluje..

Deda Mraz je raspoloženo mahnuo ukućanima, uzeo mojih 200 evra i krenuo ka vratima.

– Popunjene formulare o efektima vakcije pokupiću kad dodjem sledeće Nove godine..Pa ako budete…bili dobro..tada stižu pravi pokloni!- reče Deda Mraz i nestade u srpskoj noći.

Slobodan Simić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.