početak GRADSKA Од ђака генерације до манекенке

Од ђака генерације до манекенке

od nedelja
5,2K pregleda

БОЈАНА ДРАШКОВИЋ – МАНЕКЕНКА У ЊУЈОРКУ
Ужичанка Бојана Драшковић већ дуги низ година живи и ради као манекен у Њујорку. Ових дана борави у Србији, а Александра Дулановић Богићевић, такође Ужичанка, професионални фотограф портала „Телеграф“, искористила је прилику и са Бојаном урадила читаву колекцију фотографија манекенке за рекламу купаћих костима фирме „Bonatti“ за предстојећу летњу сезону. Бојанин боравак у Србији и Ужичка недеља је искористила са интервју, у коме ова млада, прелепа и успешна Ужичанка говори о свом животу.
На почетку разговора Бојана каже да је одрасла у Ужицу и да је за детињство вежу лепа сећања.
УН: Реците нам где сте завршили основну и средњу школу, а и о даљем школовању? По чему памтите школовање у Ужицу?
– Ишла сам у основну школу “Слободан Секулић”, где сам била вуковац и ђак генерације. Писала сам песме и освајала награде на бројним конкурсима. Две године за редом сам освојила награду за најбољу песму на конкурсу листа “Петља”. Школовање сам наставила у Гимназији. Још увек сам у контакту са већином пријатеља из Гимназије. Прија ми дружење са Ужичанима. Имају јединствен и врло специфичан смисао за хумор. Дипломирала сам банкарство на Економском факултету. Магистрирала финансије и маркетинг у Њујорку.


УН: Да ли сте као дете знали, осећали да ће Вас живот везати за манекенство?
– Да! Била сам изузетно мршава и често су ми говорили да треба да покушам. Са 15 година сам са најбољом другарицом отишла у Београд на кастинг модне агенције “Елит”. Убрзо сам потписала уговор и тако је све кренуло.
УН: Врло млади сте постали манекен. Како сте се тада осећали?
– Када су ми јавили из агенције да су ме одабрали помислила сам:“Стварно? Баш ја?! Да нису погрешили?“ (смех)
УН: И затим, где сте све радили и како сте отишли у Њујорк?
– Радила сам у Милану и Паризу, а Њујорк је светски центар за моду и био је логичан наредни корак. Допао ми се, па сам тамо наставила школовање и остала. Сада живим и радим на релацији Њујорк – Флорида. Флорида је лепша за живот, Њујорк за посао.

УН: За које све модне куће сте радили и са којом Вам је најлепше сарађивати?
– Много их је! Сликала сам се за “Elle”, “Cosmopolitan”, “W”, за “Jimmy Choo”, “Escada”, “Donna Karan”, “L’Oreal”, “Mac”… Сви су максимално професионални, тако да немам фаворите. Сви су ми једнако драги.
УН: Шта највише волите да рекламирате, обућу, одећу, купаће костиме и слично?
– Нема разлике.
УН: Много путујете, која је земља за Вас оставила највећи утисак и због чега?
– Јужна Кореја ми се посебно допала. Превазишла је моја очекивања у сваком смислу. Култура, традиција, историја, све заједно оставља без речи.
УН: Колико деце имате и како успевате да одржите такву изванредну линију?
– Имам троје деце. За линију не радим ништа посебно. Рекла бих да је генетика највише заслужна.
УН: Како стижете да постигнете све обавезе?
– Деца су на првом месту и увек је све подређена њима. Ако стигнем још нешто да уклопим, супер. Ако не, то је у реду. Ово време са њима ми нико касније не може надокнадити.

УН: Имате и ТВ искуство. Глумили сте у серији “Ред и закон”. Да ли је можда глума нешто чиме бисте се још бавили?
– Ту је и појављивање у једној целој сезони “Project Runway”, кратко појављивање у “Celebrity Apprentice“ који је водио Доналд Трамп, и пар других серија. Никада ми глума није била занимљива, мада су манекенство и глума доста слични. Ово су неке понуде које су стигле на моју адресу, за које сам проценила да су за мене и прихватила. Било је и других које сам одбила.
УН: Волите да пишете. Реците нам нешто више о томе?
– Управо је изашла моја друга књигу за децу “Лоли у Мајамију”. Прва је “Лоли у Паризу“. То је серијал књига на енглеском, којим се сада највише бавим.
УН: Како још проводите слободно време?
– Волим да путујем и истражујем. Пар дестинација је приказано на мом каналу “Adventures of Bojana”. Биће ускоро едукативних епизода са Нијагариних водопада и ексклузивна прича о Теслином трансформатору.


УН: Недостаје ли Вам родни град? Колико често долазите у Ужице и шта најчешће посећујете?
– Недостаје ми Ужице и Ужичани. Трудим се да дођем у посету кад год сам у Србији. Град се доста мења, тако да немам омиљено место, али обавезно поједем комплет лепињу кад сам овде.
УН: Да ли сте већ планирали са чим ћете се бавити када завршите са манекенством?
– Маркетингом и брендирањем. Тиме се већ сада по мало бавим. Кад будем имала више времена сигурно ћу каријеру градити у том правцу.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.