početak GRADSKA Одборници СНС-а, СПС-а и ПУПС-а бране Скупштину града!!!!!?

Одборници СНС-а, СПС-а и ПУПС-а бране Скупштину града!!!!!?

od nedelja
847 pregleda

ЗАБАВА МИЛИОНА
Михајло Балабан, одборник СНС-а у градској скупштини у петак, 12. априла 2019. године, издао је следеће саопштење:
– Одборници Српске напредне странке Ужице и Социјалистичке партије Србије заједно са својим коалиционим партнерима, одлучили смо да заштитимо институције од насиља које спроводи и пропагира тзв. Савез за Србију. Зато ћемо од данас па све док то буде неопходно својим физичким присуством бранити градску скупштину.
– Желимо да поручимо да немамо ништа против мирних протеста, нити људи који мисле другачије, али да се на власт једино може доћи изборима, а не дивљањем, хулиганством, кршењем закона, Устава и угрожавањем безбедности грађана Србије. Потпуни је апсурд да опозиција истиче транспаренте „СТОП НАСИЉУ“, а да истовремено ломе ограде, разбијају стакла, на силу упадају у зграду РТС-а, у београдску скупштину, да носе вешала, моторне тестере, вређају жене, прете шамарима и слично. Чиста је срећа да нико до сада није озбиљније повређен, а како бисмо спречили да до тога дође, окупили смо се данас овде и поручујемо СТОП НАСИЉУ, СТОП ФАШИЗМУ КОЈИ ПРОПАГИРА БОШКО ОБРАДОВИЋ, СТОП ДАЉЕМ БОГАЋЕЊУ ТАЈКУНА ПОПУТ ЂИЛАСА И ЈЕРЕМИЋА, СТОП ОНИМА КОЈИ СУ ПРЕКО ДЕЦЕНИЈУ УНИШТАВЛИ И ДЕМОЛИРАЛИ ДРЖАВУ СРБИЈУ И ЊЕНЕ ГРАЂАНЕ!


– Желимо јаку, снажну и просперитетну државу, какву граде председник Александар Вучић и Влада Републике Србије, желимо сложну државу, а не земљу у којој грађане хушкају да се окрећу једни против других, на задовољство свих непријатеља Србије – наведено је у саопштењу.

Увече, у 19 часова када се одржавао протест „1 од 5 милиона“, испред зграде Скупштине града, одборници СНС-а, СПС-а и ПУПС-а били су у скупштинској сали, при чему су била закључана улазна врата у ову зграду. Неколико новинара је пуштено да уђе у салу где смо затекли ове одборнике, а Балабан је одговарао на питања новинара. Рекао је да председник Скупштине не учествује у овоме.
– Окупљени су одборници СНС, СПС-а и ПУПС-а, око 26 одборника. Није ово штрајк глађ, од тога смо одустали. Мирно смо ушли у Скупштини како би спречили насиље, ако би до њега дошло. Имали смо индиција да би могло доћи до насиља. Ми ћемо бити овде и наредних дана и ноћи, дежураћемо непрекидно, када год буде потребно. Када будемо проценили да то више није потребно, повућићемо се одавде – рекао је Балабан.


На питање од кога очекује насиље, рекао је од „тзв. Савеза за Србију, од опозиције, који сваког петка одржава протесте“.
– У Ужицу до сада није било проблема, али, рекао сам, да је било неких индиција да би могло до тога дође, па поучени дешавањима у Београду, у београдској скупштини, ми смо сада овде да бранимо нашу зграду“.
Упитан је какву врста насиља би очекивао, да ли ће окупљени испред зграде ући у зграду Скупштине града и да ће да руше све унутра, одговорио је:
– Па, као што је било у Београду, као када су ушли у РТС, претили женама, псовали жене, претили шамарима… – рекао је Михајло Балабан.


На аргументе да су одборници владајућих коалиција исто урадили у Ужицу, Пироту и још неким градовима, постављено је питање да ли је ово сихронизована акција диктирана из централе странке? Одборник Михајло Балабан је рекао да „то није тачно“.
– Ово је легитиман вид борбе, који ће довести да се стабилизује стање у земљи, да одборници почну да долазе на седнице – рекао је наш саговорник.

13. ПРОТЕСТ
Протест је одржан испред зграде Скупштине града, као и сваког претходног петка. На протестима је било договора за сутрашњи одлазак у Београд. Зоран Филиповић је рекао да нису успели да организују аутобусе, па се морају сналазити приватним аутомобилима. Он је рекао да никоме није пало на памет да уђе у Скупштину граду.


Говорио је и Драган Крсмановић, пуковник авијације у пензији.
– Страшне последице егзодуса здравствених радника већ су видљиве. Нико нема да препише терапију овој групи на власти. Ако неко од вас верује да пате од неке болести, варате се. Они су само болесни, а патимо ми због њих. Са овог места поручујем да прелазим у стање легитимне самоодбране од узурпатора у овој земљи и проглашавам да оспоравам легитмитет првог председника јер не поштује законе и Устав ове земље. Оспоравам интегритет и председници Владе Србије. Она је доведена као нестраначка личност, а постала је портпарол свог шефа. Посебно оспоравам легитимитет министра одбране и целог система одбране у овој земљи. Без обзира што сам се понадао да ће министар Вулин, пошто је коначно положио заклетву, да се мало опамети и почне да води политику каква треба, да се стара о пословима којима су му поверени, видим да ни он, а ни Генералштаб, немају паметнија посла, него да подржавају једног човека, једну партију, као да смо се вратили 70 година у прошлост – рекао је Крсмановић.


Он је још рекао да се „борба за слободу неће завршити сутра у Београду“, а потом се осврнуо на оне који слепо извршавају Вучићева наређења.
– Када им Вучић сутра заведе право прве брачне ноћи, неће им бити лако. Тај робовски систем их сигурно оптерећује. Ми се данас овде боримо и за њихову слободу и да Србија постане нормална земља. Ви овде сте због повређеног достојанства и не можете више да гледате како се наша земља уништава. Мени је жао тих људи тамо у сали, не осећам мржњу према њима. Једног дана ће слободан народ ући у ову зграду и свако ће моћи да каже шта мисли. Ми се овде боримо против фалсификованих диплома, партијског запошљавања. Сутра је једна од битака за слобода, а та битка за слободу непрекидно траје. Ми за слободу морамо да се боримо сваки дан – рекао је Крсмановић и позвао све окупљене да пођу у Београд.
Зоран Филиповић је позвао све оне који буду ишли у Београд да не наседају на провокације и да буду достојанствени као што су до сада били.

З.Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.