početak POLITIKA DRŽAVA OBRAZOVANJA U UŽICU

DRŽAVA OBRAZOVANJA U UŽICU

od nedelja
792 pregleda

DRŽAVA OBRAZOVANJA

Održana tribina „Država obrazovanja“

U Svečanoj sali Skupštine Grada Užica u četvrtak, 23. oktobra održana je tribina „Država obrazovanja“ u organizaciji Gradskog odbora Užice Socijaldemokratske partije Srbije. Na tribini su učestvovali Milena Bićanin, narodna poslanica SDPS-a i članica Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj i informatičko društvo, Rada Rakočević direktorka OŠ „Vojvoda Putnik“ u Beogradu i predsednica Zajednice škola za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju i Verica Kovačević, načelnica sektora za inspekcijski nadzor Gradskog sekretarijata za obrazovanje Beograd.

DRŽAVA OBRAZOVANJA

Rečima dobrodošlice prisutne je pozdravila Katarina Vesnić u ime SDPS-a Užica, a zatim je oko 100 prisutnih imalo priliku da čuje predstavljanje strategije „Država obrazovanja“ od strane Milene Bićanin kao i da se upozna sa programskim ciljevima.

„Neophodno je unaprediti dostupnost kvalitetnog obrazovanja, bez obzira na društveni položaj i pripadnost, pol, sposobnosti i uzrast. Takođe, u cilju unapređivanja obrazovnog sistema, treba povećati izdvajanja na šest posto bruto nacionalnog dohotka uz stalnu profesionalizaciju prosvetnih radnika i poboljšanja njihovog materijalnog položaja. Samo na taj način možemo sprečiti odliv mladih ljudi u inostranstvo i dalju degradaciju prosvetne struke u Srbiji“- rekla je Bićanin.

tribina 4

O kvalitetu i organizaciji rada škola za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju govorila je Rada Rakočević, istakavši kao primer dobre prakse rad kolektiva Osnovne škole ₺Miodrag V. Matić₺ iz Užica na čelu sa  direktorkom Zoricom Vesović.

Verica Kovačević je, između ostalog , navela negativan primer velikog broja izostanaka u beogradskim školama koji je pokazao probleme u primeni više zakona koji se tiču obrazovanja i rada u školama.

U drugom delu tribine, koji je bio rezervisan za pitanja, prisutni su se informisali o nasilju prema prosvetnim radnicima, uticaju porodičnog vaspitanja na ponašanje u školi i iznesli su niz svojih iskustava iz prosvetne struke.

tribina 1

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.