početak GRADSKA Одржани први протести у Ужицу

Одржани први протести у Ужицу

od nedelja
859 pregleda

Вучићу одлази!

На првом протесту „Један од пет милиона“ у Ужицу, одржаном вечерас, 25. јануара 2019, на Склавковом платоу испред зграде Скупштине града окупило се преко 1.000 људи, тражећи одлазак Александра Вучића са власти, као и одлазак локалне власти. Скуп је водио Зоран Филиповић, а присутнима се обратио легендарни спортски новинар Милојко Пантић, Срђан Миливојевић, некада један од вођа Отпора, као и предузетник из Ужица Дејан Васиљевић.

На протесту су се поново чуле, пиштаљке и трубице. Чули су се узвици „Вучићу одлази!“

Милојко Пантић је рекао да су „грађани Србије кренули мирним путем да ослободе заробљену државу, а да Вучић нема никакав проблем са шетњама“ и назвао председника „вођом државних разбојника“.

– Две деценије чекамо политичара на власти који ће у наше име да каже и суседима и целом свету, да је сва зла и српском и свим осталим народима нанела једна ратнохушкачка, комунистичко-националистичка и криминогена коалиција, коју су само ради чувања власти формирали седморица јахача српске политичке апокалипсе, седморица насилника српске политике: Милошевић – Дачић – Шешељ – Николић – Вучић – Аркан – Палма. Они су највећи издајници Србије и српских националних интереса… – рекао је Пантић.

– Најважније је да је Србијом кренула река протеста која ће мирно, стрпљиво и достојанствено, као тиха вода која брег рони, срушити српску политичку голготу и ослободити Србију – рекао је Пантић и поручио да се „дух буне у Србији не сме угасити, док вођа не поднесе неопозиву оставку“.

Срђан Миливојевић је са упаљеним фењером симболично представио светло које тера „напредни мрак“.

– Ово светло је пламен отпора и слободе из Kрушевца. Јадна је Србија у којој кажемо „он“ и знамо на кога мислимо, а који седи у Давосу и прича о слободи медија у Србији. То је човек који је казао кад тад осветићу се Славку Ћурувији…, то је човек који је инспирисао убице Оливера Ивановића… Нема избора по правилима Александра Вучића и СНС, већ је потребно да оде са власти – поручио је Миливојевић, на шта су окупљени узвикивали „Вучићу одлази“.

Дејан Васиљевић, предузетник из Ужица, као неко ко представља грађане Ужица, затражио је оставке од ужичког градоначелника Тихомира Петковића и његовог заменика Немање Нешића, који је у оставци од септембра 2017. године, као и од чланова Градског већа, за које је рекао да би требало да „престану да буду грађевински инвеститори“.

– Требало би да се преиспитају сви кредити узети у мандату садашње локалне власти, да се малина плати онолико колико вреди, али и да престане терор над Ужичанима. Ми их не терамо зато што их мрзимо, него зато што волимо своју децу и свој град – рекао је Васиљевић и још поменуо загађену воду и ваздух.

Потом су окупљени кренули главном улицом до хотела, задржали се пар минута испред просторија СНС-а на којима је велики плакат Александра Вучића и бучно негодовали, а упућена је и понека грудва у правцу плаката.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.