početak GRADSKAINFO OPREZNO SA PIROTEHNIKOM!

OPREZNO SA PIROTEHNIKOM!

od nedelja
467 pregleda

pirotehnika

РОДИТЕЉИ, ПОВЕДИТЕ РАЧУНА!

 Повреде могу бити веома озбиљне!

Уз најсрдачније честитке поводом наступајућих новогодишњих и божићних празника, службеници Полицијске управе у Ужицу и Одељења за ванредне ситуације у Ужицу моле све грађане да претпразнична и празнична расположења не изражавају пуцањем из ватреног оружја, уз коришћење разних пиротехничких средстава, петарди, ракета, конфетних бомбица и слично.

У протеклим годинама евидентиран је велики број повреда грађана, нарочито деце, ненаменским и нестручним коришћењем пиротехничких средстава.

Повреде које изазива неопрезно активирање пиротехничких средстава могу бити изузетно озбиљне, а забележени су и случајеви губљења вида, повреда екстремитета и сл.

Куповина пиротехничких средстава код овлашћених продаваца, било да су радње или штандови, подразумева да их могу користити само пунолетна лица или малолетници у присуству родитеља. У противном, њихова употреба подлеже санкцији, те стога посебно апелујемо на родитеље да обрате пажњу на децу, јер ће у случају ремећења јавног реда употребом пиротехничких средстава од стране малолетника и родитељи бити снакционисани према Закону о јавном реду и миру због пропуштања дужног надзора.

У циљу спречавања нелегалне продаје пиротехничких средстава, спроводи се акција појачане контроле промета пиротехничких средстава од стране полицијских службеника који ће у складу са законом предузимати мере из своје надлежности.

Полицијски службеници Полицијске управе у Ужицу и Одељења за ванредне ситуације у Ужицу ће у време предстојећих празника, као и до сада, настојати да обезбеде мир и спокојство свих грађана, а предузеће све потребне мере и радње у циљу заштите њихове личне и имовинске сигурности.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.