početak EKONOMIJA Осумњичени за фалсификовање и злоупотребу овлашћења у привреди

Осумњичени за фалсификовање и злоупотребу овлашћења у привреди

od nedelja
450 pregleda

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу поднели су кривичну пријаву против два одговорна лица приватизованог предузећа из Ариља, због постојања основа сумње да су извршила кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, фалсификовање службене исправе и злоупотреба овлашћења у привреди, и на тај начин оштетила Акцијски фонд Републике Србије и деоничаре предузећа за око 5.040.000 динара.
Кривична пријава поднета је и против мушкарца из Ариља због постојања основа сумње да је извршио кривично дело фалсификовање службене исправе.
Сумња се да су одговорна лица продавала основна средства предузећа након раскида уговора о приватизацији, без одобрења Агенције за приватизацију, а новац подизали у готовини или пребацивали на рачуне својих приватних предузећа, по основу испостављених фиктивних рачуна.
Постоји основ сумње да је трећи осумњичени, мушкарац из Ариља, власник предузећа из Ариља, извршио кривично дело фалсификовање службене исправе, на тај начин што је сачинио рачуне неистините садржине којима је приватизованом предузећу фактурисао услуге које нису извршене.
О догађају је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Пожеги.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.