početak GRADSKAINFO Otvorena senzorna soba

Otvorena senzorna soba

od nedelja
702 pregleda

vulin u užice

Отворена сензорна соба

Danas, 20. aprila, u domu “Petar Radovanović” u Užicu, svečano je otvorena senzorna soba za decu sa smetnjama u razvoju. Otvaranju su prisustvovali Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Sara Kirbi, supruga ambasadora SAD i predsednica Međunarodnog kluba žena koji je sobu i donirao.

“Danas smo otvorili senzornu sobu za decu sa smetnjama u razvoju, koja će njima mnogo pomoći da prebrode teške trenutke, a nama da im olakšamo sve probleme koje imaju u razvoju”, rekao je direktor doma Petar Radovanović, Dragan Katić.

Sara Kirbi i Aleksandar Vulin

Sara Kirbi i Aleksandar Vulin

“Posebno mi je zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama. Pre 99 godina, ova ustanova koja nosi ime Petra Radovanovića, osnovana je od strane srpsko-engleskog Crvenog krsta za ratnu siročad. Međunarodni klub žena na ovaj način nastavlja dugu tradiciju međunarodnog povezivanja sa ovom ustanovom”, rekla je Sara Kirbi obraćajući se medijima.

“Danas je naš doprinos ova senzorna soba i drago nam što možemo da odgovorimo potrebama mnoge dece koja će koristiti ovu sobu kako bi se njihov život kvalitetno popravio. Ova donacija je omoguće zahvaljujući radu mnogih, uključujući i 40 ambasada, na dobrotvornom bazaru koji Međunarodni klub žena organizuje svake godine u decembru. U protekle četiri godine, klub je donirao preko 400 hiljada evra pomoći prikupljene u sredstvima za različite dobrotvorne ustanove u Srbiji”, dodala je . Na bazaru koji je održan u decembru prošle godine sakupljeno je preko 120 hiljada evra.

DSCN0570

“Drago mi je što možemo da deo tog novca možemo da posvetimo ovoj ustanovi, kao i što ćemo u narednim nedeljama i mesecima imati još toga da podelimo organizacijama kojima je to potrebno. Za kraj ću zamoliti da nam za nekoliko meseci pošaljete neke fotografije dece kako koriste ovu sobu. Sa zadovoljstvom ću preneti izveštaj ostalim članovima Međunarodnog kluba žena”,  istakla je Sara Kirbi.

Ministar Aleksandar Vulin se zahvalio svima kojima su pomogli da se ova donacija ostvari.

“Naši prijatelji iz Međunarodnog kluba žena su pokazali koliko im je stalo do našte dece. Znate, sve ono što dobijemo od njih, to ima posebnu težinu i vrednost, jer oni ovo ne moraju da rade. One su ovde kao supruge važnih, odgovornih i zauzetih ljudi, ambasadora. Od njih bi se očekivalo samo da budu tu, ali su one rešile da učine jedan korak više, da ulože napor i učestvuju u našom svakodnevnom životu. Ovo danas je izraz njihove ljubavi i njihove pažnje prema našoj deci. To moramo da cenimo i moramo da učimo da i mi ovo radimo”, rekao je Vulin.

Vrednost donacije je milion i 200 hiljada dinara, a pored senzorne sobe, plaćena je i obuka za četiri terapeuta koji će se raditi sa decom.

vulin u užicu 2

Nakon otvaranja sobe, gosti su prisustvovali priredbi povodom 99. rođendana ustanove Petar Radovanović.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.