početak GRADSKA Писма читалаца

Писма читалаца

od nedelja
669 pregleda

malo zabučje

Мала, мала, мала, група мангупа…
Поштовани Уредниче Ужичке недеље,
нисам новинар, али ме је ваш чланак „Где је нестало градско земљиште“, подстакао да вам се придружим са пар реченица.
Пре тачно годину дана, био сам код секретарице градоначелника Ужица Тихомира Петковића, са захтевом да ме прими, како бих изложио пар проблема са којима се сусрећу грађани са друге стране златиборске магистрале.
Попунио сам неки упитник за пријем и чекао позив код градоначелника. Међутим, после неколико дана, дошао је код мене Слободан Ристовић, шеф одељења грађевинске инспекције, као изасланик градоначелника, да му изнесем природу проблема. Као лепо васпитан и културан човек, изнео сам му пар горућих проблема и све се на томе завршило.
Само да напоменем да сам се ја пре захтева за пријем код градоначелника обраћао свим факторима, његовим сатрапима, Дирекцији за изградњу града, инспекцији, и лично начелнику Градске управе за инспекцијске послове и комуналну полицију Зорану Милитарову, који увек очекује да се нешто пренесе у његову надлежност.
Због нерада поменутих, градоначелникових сатрапа, сам и хтео лично код њега да будем примљен, али, на жалост, градоначелник ме није удостојио пријема, већ ми је послао изасланика.
Поштовани уредниче Ужичке недеље, ви у вашем тексту помињете власт. Па, ја колико знам, ми не изабрасмо ову власт на изборима. По матрици која је присутна у целој Србији, искупила се група мангупа и скинула власт која је изабрана на редовним изборима. Постављена је њима одговарајућу власт, која је за противуслугу добила запослења и остале привилегије. На такв начин је и постављен Тихомир Петковић за градоначелника.
Зато га и не интересује шта грађани преко златиборске магистрале пролазе кроз јавни ве-це испод Железничке станице, што са возилима, да би се укључили у златиборску магистралу или се искључили, чекају по двадесет, тридесет минута, што код Шмакића куће постоји кућа из турског доба са које отпада цигла и ћерамида, па постоји опасност да неко настрада, а нарочито деца, што од буке из угоститељског објекта у Јавној гаражи сваког викенда грађани ноћу немају мира.
Све то градоначелника не интересује, ни службе, које, како и ви уредниче Ужичке недеље кажете, дебело плаћамо.

Милосав Дидановић
Златиборска бр. 9
Ужице

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.